$left
$middle

Inspelningarna av "Sommarlov" är tillbaka i Beijers park. Sommarskuggan och gänget är på plats klockan 9–11 till och med 15 augusti Foto: Mattias Ankrah

Upptäck årets superdupersommar

Äntligen sommarlov! Runtom i Malmö arrangeras massor av sommarskoj för de flesta intressen. Det allra mesta har fri entré – och en hel del tecken- och syntolkas!

Text: Paulina Witte, Vårt Malmö

Sommarlov med Kul i Malmö

I sommar kan du hoppa upp på hästryggen eller rulla runt i en bubble ball längs Malmös strandkant. "Kul i Malmö Ribban" kör olika sporter och lekar varje dag med personal på t-bryggan. Läs om över 100 fler både sportiga, kreativa och kluriga aktiviteter på:
kulimalmo.se/sommarlov

Konsthallstorget

Släpp loss den egna kreativiteten på Konsthallstorget som i sommar är en mötesplats med gratis workshoppar. Ett av guldkornen blir KRUT:s antirasistiska workshop, där en konstnär lär ut hur man trycker tröjor med budskap. För dig mellan 16–19 år, sex onsdagar i rad mellan klockan 16–20.
malmokonsthall.se

Sommar på slottet

På Malmö Museums borggård kan du slå egna mynt, prova rustningar, grandiosa klänningar och provsitta slottets tron. I sommar är temat arkitektur. Pröva att bygga en romersk båge och lär dig om hållfasthet och material. Till de yngre står spadarna framme för att bygga fantasifulla sandslott. Tisdag till fredag, till och med 11 augusti mellan klockan 11–16.
malmo.se/museum

Malmö Sommarscen

Njut av varma sommarkvällar med livemusik, scenkonst och utomhusbiovisningar runtom i Malmö till och med 30 juli.
Hela programmet på: malmo.se/sommarscen

Fritidsbanken

För den som vill göra något speciellt med familj och vänner lånar Fritidsbanken ut utrustning gratis för sport och fritidsliv.
Läs mer på: malmo.se/fritidsbanken

Funka på fritidsgårdarna

Har sommaröppet för unga mellan 12–21 år med olika funktionsnedsättningar. Kör gokart och trampbåt, upplev naturen och djur- och äventyrsparker. Ta kontakt med Funka innan första besöket och för att anmäla dig till utflykter. Aktiviteter och utbud hittar du på:
malmo.se/funkapafritidsgardarna
Instagram: @ funka_pa_fritidsgardarna

Fira sommarlov på Malmös fritidsgårdar

På fritidsgårdarna runt om i staden händer roliga saker hela sommaren. Under sommarlovet fixas utflykter, sportturneringar och lugnare häng, kreativa dagar och läger. Håll utkik efter schemat på gårdarnas Instagramkonton.
malmo.se/fritidsgardar
Instagram: @malmosfritidsgardar

Superdupersommar

Lekfulla föreställningar och kittlande upplevelser i Folkets Park. Årets program: malmofolketspark.se/superdupersommar

sv
sv