$left
$middle

Nu öppnar vi upp ridvolten i Hyllie

En glad nyhet för alla er som brukar njuta av Hyllie från hästryggen – nu finns det möjlighet att träna på en upplyst ridpaddock i nya Hyllievångsparken.

– Stad och land möts här i Hyllie på ett fint sätt. Hästarna har varit här i hundratals år och det är härligt att dom får vara kvar trots att Hyllie växer så att det knakar. Jag tycker att det är positivt att människor och hästar kan samsas i parker och naturområden, säger Ingela Skog som är projektledare för Malmö stads ridskoleanläggningar.

Ridvolten ligger i utkanten av parken och just nu tar man sig dit via stigar och vägar men planen är att bygga ihop den med ridslingan i Vintrieområde. Paddocken är annars helt klar så det är bara att rida dit. Strömbrytaren till belysningen nås från hästryggen, så det blir inga onödiga av- och uppsittningar för ryttaren

– Nu hoppas vi förstås att många ska använda paddocken, så att vi får se hästar i parken. Det är så häftigt när hästarna bjuds in i stadsmiljön, det blir lite samma känsla som i Hyde park i London, säger Ingela.

sv
sv