$left
$middle

Qvarnen ligger på Stora Kvarngatan 4 i Malmö. Det nya namnet på boendet har en historisk prägel.

Akutboendet Vallhem byter namn till Qvarnen

För ett år sedan tog Malmö stad över driften av akutboendet Vallhem på Stora Kvarngatan. Nu byter verksamheten namn – från 1 januari heter boendet Qvarnen.

Namnet Vallhem hängde kvar från när boendet drevs av den tidigare aktören. Anledningen till namnbytet är att Malmö stad vill sätta egen prägel på verksamheten.

Varför har ni valt namnet Qvarnen?

– Verksamheten ligger i det område som kallas Gamla staden i Malmö. Det som idag är Stora Kvarngatan hette fram till 1870-talet Qvarngatan så det är en blinkning till det historiska namnet och området, säger Karolina Andersson Löfquist, sektionschef.

Namnbytet påverkar inte verksamheten i övrigt. Qvarnen är ett lågtröskelboende och riktar sig precis som tidigare till män i hemlöshet, från 21 år och uppåt, som har en aktiv beroendeproblematik eller en aktiv beroendeproblematik och psykisk ohälsa.

Qvarnen har 32 biståndsplatser. Akutplatserna som fortfarande går under namnet Nattvilan öppnar klockan 19.00 och kan sökas genom att komma till Qvarnen. Gäster är välkomna att stanna till klockan 10.00 dagen efter.

Kontakta Qvarnen

Qvarnen: 0721-70 33 57, platsförfrågningar: 0721-70 33 65

sv