$left
$middle

Nu öppnar nomineringen till Malmös stadsbyggnadspris

Stadsbyggnadspriset har en stark koppling till Malmös arkitekturpolitik och till branschen. I över 40 år har priset berättat om arbetet för en hållbar, vacker stad och om samtidens arkitektur och stadsbyggnad.

Nu har nomineringen för 2024 års stadsbyggnadspris öppnat. Fram till 1 april kan såväl privatpersoner som organisationer och företag nominera sina favoritprojekt.

Priset kan tilldelas projekt i Malmö kommun som färdigställts inom de senaste tre åren. Hela miljöer, byggnader, utemiljöer och förändringar samt ny- och ombyggnation, renovering och restaurering kan belönas.

Kriterierna för priset knyter an till grundteserna i Malmö stads arkitekturpolitiska program, Arkitekturstaden Malmö. Stadsbyggnadspriset tilldelas projekt som uppvisar social och miljömässig hållbarhet, arkitektonisk kvalitet, långsiktighet och har en positiv betydelse för Malmös utveckling.

Under våren gör expertrådet ett urval av de inkomna förslagen och rekommenderar finalister till juryn, som i sin tur beslutar om vinnare av stadsbyggnadspriset och eventuella hedersomnämnanden. Vid en offentlig prisutdelning i september tillkännages vem av finalisterna som vinner.

sv