$left
$middle

Foto: Apelöga

Påverkas du av afrofobi och antisvart rasism?

Malmö stad kraftsamlar mot rasism. Den 12 mars och den 24 april bjuds Malmöbor och civilsamhället in för att delta i arbetet med att ta fram en handlingsplan mot afrofobi och antisvart rasism.

Flera kartläggningar har visat att Malmö stads arbete mot afrofobi och antisvart rasism behöver stärkas. I oktober 2022 beslutade kommunstyrelsen att Malmö stad skulle ta fram en handlingsplan för att göra detta. Under året kommer Malmö stad att arbeta med att ta fram en handlingsplan mot afrofobi och antisvart rasism.

Vill du vara med och påverka innehållet i handlingsplanen? Den 12 mars och 24 april bjuder Malmö stad in till möte för att höra vad Malmöbor och civilsamhället tycker ska ingå i en sådan handlingsplan. Genom att delta på samråden har du möjlighet att direkt bidra till innehållet i förslaget.

Den 12 mars håller vi ett inledande möte där vi diskuterar afrofobi och antisvart rasism ur ett Malmö perspektiv. Den 24 april fördjupar vi dialogen som påbörjades den 12 mars. Om möjlighet finns är det därför bra om du deltar på båda tillfällena.

När ett förslag på handlingsplan har tagits fram kommer Malmö stad att hålla ytterligare ett samråd med Malmöbor och civilsamhället för att hör vad de tycker om innehållet i förslaget. Ambitionen är att handlingsplanen mot afrofobi och antisvart rasism ska vara färdig i början av 2025.

Vill du vara med och bidra med ditt perspektiv?

Då behöver du anmäla dig här

sv