$left
$middle

Publik framför en scen i Malmö Folkets Park Foto: Mikael Holgersson, Malmö stad

Folkets Park blir Eurovison Village

Sveriges äldsta folkpark och en av Malmös mest älskade platser förvandlas till Eurovision Village den 4–11 maj. Folkets Park kommer vara en plats för musik, skönt häng och unika Eurovision-upplevelser.

Eurovision Village är ett koncept som följer med Eurovision Song Contest år efter år när tävlingen flyttar mellan värdstäder. För de mest inbitna fansen är detta lika självklart som själva tävlingen. Folkets Park/Eurovision Village kommer fyllas med aktiviteter och programpunkter som äger rum parallellt med själva tävlingen. Detta kommer vara en centrals plats för festligheterna under veckan som tävlingen pågår och där där fans, Malmöbor och andra besökare kan mötas. Det är här det händer!

Ett maxat program på flera scener

I Eurovision Village kommer man hitta flera scener med programpunkter från både mindre lokala aktörer till internationella artister.

Stora scenen står i fokus på invigningen av Eurovision Village, specialarrangemang, konserter med Eurovisionnamn och andra artister. Även lilla scenen kommer ha fokus på konserter och men också andra arrangemang för en mindre publik.

Förutom scenerna kommer det kommer finnas flera ytor i parken för aktiviteter och umgänge. Hela program med konserter och aktiviteter kommer börja släppas om några veckor. Så håll utkik!

Festyra i hela parken

Eurovision Village kommer vara öppet för alla, det finns ingen åldersgräns och det är gratis inträde. Det kommer det vara möjligt att leka på lekplatserna och promenera genom parken, även om detta kommer finnas vissa begränsningar. Vissa ytor och entréer kommer vara avspärrade. Mer information om detta kommer finnas både på plats i och runt parken, men även här och på våra sociala medier.

De olika kultur- och mataktörerna i parken kommer ha egna program och bidra till en härlig totalupplevelse. Moriska Paviljongen kommer slå upp portarna till Euro Fan Café 2–11 maj. På Amiralen kommer besökare kunna uppleva en musikalisk ABBA-upplevelse som går under namnet Euro Glam.

Även om det kommer vara fritt inträde till Eurovision Village så kan de olika verksamheterna ta inträde och ha åldersgräns till sina arrangemang som exempelvis nattklubbar. All information om öppettider, program och eventuella biljetter kommer i första hand finnas hos verksamheterna själva.

Håll dig uppdaterad om Eurovision Song Contest

Mer information och löpande uppdateringar om Eurovision Village kommer du hitta här på folketspark.se och på Malmö stads officiella sajt för Eurovision 2024.

sv