$left
$middle

Arbetsmarknads- och socialnämnden samt förskolenämnden kommer diskutera förslag till yttranden kring stadsrevisionens granskning om Malmö stads arbete kring hedersrelaterat våld och förtryck.

Nämndernas yttranden gällande revisionens granskning av arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck

Stadsrevisionen har granskat arbetsmarknads- och socialnämndens samt förskolenämndens arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Nu ska nämnderna yttra sig över stadsrevisionens granskning.

Revisionens syfte med granskningen var att bedöma om arbetsmarknads- och socialnämndens verksamhet avseende arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck gällande barn är ändamålsenligt.

Syftet var också att bedöma om förskolenämndens arbete är ändamålsenligt för att uppmärksamma de barn som lever under hedersrelaterat våld och förtryck samt om samverkan mellan arbetsmarknads- och social-nämnden och förskolenämnden är ändamålsenlig inom granskningsområdet.

Vad händer nu?

Nu har båda de berörda förvaltningarna haft beredning av frågorna som revisionen uppmärksammade i sin rapport och det har sammanfattats i yttranden. För att nämnderna ska kunna bemöta granskningen, skickar förvaltningarna yttrandena till sina respektive nämnder.

Vad är nästa steg?

Den 20 mars kommer förskolenämnden och den 21 mars kommer arbetsmarknads- och socialnämnden att diskutera förslag till yttranden på sina respektive sammanträden. De kommer också att besluta i frågan och därefter skicka yttrandena till stadsrevisionen.

Stadsrevisionen kommer därefter att följa upp nämndernas arbete.

sv