$left
$middle

Initiativet till Malmö Garden Show togs av Slottsträdgårdens dåvarande trädgårdsmästare John Taylor, med Chelsea Flower Show som förebild.

Den stora blomsterfesten är tillbaka i Slottsträdgården

I slutet på maj väntar en storslagen trädgårdsfest med utställningsträdgårdar, inspirationsbalkonger, mat- och trädgårdsmarknad samt aktiviteter för hela familjen. Petra Elmquist är projektledare för Malmö Garden Show.

Vad är Malmö Garden Show?
– Ett evenemang som har funnits sedan 2011 och som numera arrangeras vartannat år. Det finns ett stort intresse för trädgård och eget odlande som vi gärna vill tillgodose.

– I grunden handlar det om att inspirera och sprida kunskap. Antalet besökare ökar hela tiden och vi får också en bredare publik. Även hundar är välkomna!

Vad bjuder ni på i år?
– Malmö Garden Show har tre ben att stå på: utställningen, trädgårdsmarknaden och aktiviteterna. På utställningsområdet kan du inspireras av de vackra idéträdgårdarna och balkongerna. Trädgårdsmarknaden består av ett flertal trädgårdsrelaterade försäljare, lokala foodtrucks och föreningar. Aktiviteterna består av workshoppar, föredrag och möjligheter att prova på och lära sig saker.

Märker du av några särskilda trender i år?
– Det finns ett stort engagemang för att bevara kunskap. Jorden vi ärvde och framtidsdrömmar är årets ledord.

– Det handlar om att ta vara på det gamla men också titta på moderna kunskaper inom odling och förädling. Över lag kretsar mycket kring hållbar produktion och konsumtion, exempelvis hur du tar vara på fröer och återbruk. Du får också tips på hållbara trädgårdsknep.

sv