$left
$middle

Kul i Malmö skapar sommarlov för alla

Vattenpolo i havet, trollkarlar på slottet, bubble balls och luftakrobatik. Sommarlov betyder hundratals gratisaktiviteter över hela stan för Malmös barn och unga – och i år bjuder Kul i Malmö på både förra årets favoriter och spännande nyheter.

Nu startar äntligen sommarlovsaktiviteterna och de pågår varje dag fram till den 11 augusti.

 

– Under sommaren samarbetar vi med Malmös många föreningar och kulturaktörer för att kunna erbjuda gratisaktiviteter spridda över hela staden och som passar alla. Kul i Malmö lockar många till Ribban, men det finns mycket kul att göra i hela stan. Genom Kul i Malmös aktiviteter kan vi länka samman barn och unga direkt med kultur- och föreningslivet genom olika prova-på aktiviteter, säger Zacharias Berg, projektledare och samordnare för årets sommarlovsaktiviteter.

 

Kul i Malmö Ribban är tillbaka med massor av aktiviteter vid T-bryggan. Området är öppet och bemannat varje dag hela sommaren. Här kan man bland annat spela basket, beachvolleyboll, innebandy, dansa, studsa runt i bubble balls och mycket mer. Nytt för i år är vattenpolo i havet!

 

Malmös föreningsliv erbjuder sport- och kulturaktiviteter runt om i stan hela lovet. I sommar kan du testa på allt från ridning, cricket, såpabandy, taekwonto, rullskridskoskola till fotboll och läsning eller hantverk. Någonting för alla!

 

Sommar på slottet blir i sommar en enda stor cirkus- och dansarena på slottets borggård med luftakrobatik, musik och dans. Prova gammeldags clownkläder och få en ansiktsmålning som passar till. Dessutom bjuds det på uppträdanden och trolleriföreställningar.

 

Fritidsbanken är på plats på Kul i Malmö Ribban och lånar ut sport- och friluftsprylar hela sommaren. Fritidsbankens butik på Mobilia har också öppet i sommar och har även aktiviteter på torget utanför.

 

Unga Konsthallstorget är tillbaka och erbjuder unga i åldern 16–19 gratis workshops på eftermiddagar och kvällar. Programmet innehåller graffiti, DJ-ing och skateboarding (ta med en skateboard och åk i ett konstverk inne på konsthallen!), K-pop, dans och konst.

 

Kulturskolan på hjul packar lådcyklarna och kommer till Vänskapstorget i Folkets Park. Testa att DJ:a, pröva cirkusgrejer som diabolo och jonglering eller gör egna tryck. Dessutom överraskar inbjudna gäster. Kulturskolan på hjul besöker också Kul i Malmö Ribban och Bästa Sommaren i Rosengård.

 

Biblioteken bjuder bland annat seriekollo, författarbesök och utebibliotek. På piazzan utanför Stadsbiblioteket är barn och unga välkomna att pyssla, läsa, odla och spela spel – hela sommaren! Dessutom pågår Sommarboken på alla bibliotek i Malmö – läs eller lyssna på tre böcker och få en bok.

 

Superdupersommar i Folkets Park är tillbaka med ett fullspäckat program fyllt med komiskt clowneri, medryckande allsång och spännande teater. Föreställningar tisdag–torsdag hela sommaren. I folkets Park blir det också basketträning med Helamalmö, pingis med Ping Pong Power och utlåning av bollar, sällskapspel och annat att använda i parken.

 

Malmös fritidsgårdar och allaktivitetshus har verksamhet hela sommaren och kommer åka på utflykter och göra roliga aktiviteter som planerats tillsammans med barn och unga.

 

Alla sommarlovsaktiviteter och information om tid och plats finns på Kul i Malmös hemsida, kulimalmo.se

sv