$left
$middle

Hyr en lådcykel!

Kan publika lådcyklar vara intressanta för Malmö? Det vill Malmö stad nu undersöka. Fyra lådcyklar går nu att hyra vid från Majorsgatan och Davidshallstorg. Testet ska hjälpa staden att fatta beslut om lådcyklar ska bli en del i stadens utbud av delningsfordon.

Lådcyklar har blivit allt vanligare i Malmös stadsbild. De är ett hållbart alternativ till bilen och deras mångsidighet underlättar både stadsutflykter och vardagspusslet. Malmö stad ser stor potential i att bredda stadens utbud av delningstjänster för fordon med fler hållbara tranpsportalternativ.

För att utforska detta närmare upphandlar Malmö stad lådcyklar från leverantören Pedalink, som ansvarar för tjänsten. Från och med i dag 15 juli finns fyra stycken lådcyklar att hyra och använda, vid mobilitetshubbarna*, mitt i centrala Malmö. Testet görs tillsammans med Malmöborna för att utforska om delningstjänster för lådcyklar skulle kunna bli lika självklart som exempelvis Malmö by bike i framtiden.

En av lådcyklarna, här på Davidshallstorg. Foto: Malmö stad

Efter varje lån finns det möjlighet att lämna feedback. Det hjälper för Malmö stad att fastställa lådcyklarnas effektivitet och popularitet. Och blir ett viktigt framtida beslut om lådcyklar ska integreras permanent i Malmös utbud av delningstjänster för fordon och i det framtida nätet av mobilitetshubbar.

Pilen visar vägen

*) Lådcyklarna är en del av Malmö stads pilotprojekt för mobilitetshubbar. Den ena finns på Majorsgatan och är en del av Mobilitetshuset Anna. Den andra finns på Davidshallstorg. Hubbarna känns igen med Pil-symbolen och vid de båda Pilarna finns allt från Malmö by bike till andra leverantörers elsparkcyklar och elcyklar - till numera även lådcyklar.

Hyr en lådcykel

Pedalink ansvarar för hyrtjänsten och driften av lådcyklarna. Du hyr en lådcykel via Pedalinks app. Lådcyklarna kan bara hyras och lämnas tillbaka vid respektive mobilitetshubb på Majorsgatan och Davidshallstorg. Totalt fyra lådcyklar finns att hyra och samtliga är trehjuliga och manuella.

sv