$left
$middle

Foto: Ester Siraky

Ny kamp ska inspirera till återhämtning i vardagen

För många betyder semester och sommarlov en chans till vila och återhämtning. Men för den som har en funktionsnedsättning, eller lever nära någon som har det, kan fler krav och färre rutiner få rakt motsatt effekt. Då kan Återhämtningskampen vara en källa till inspiration.

Om en månad, den 24 augusti, startar föreningen Antons hus den femte upplagan av Återhämtningskampen och alla är välkomna att delta.

Vem som helst kan genomföra Återhämtningskampen på sina villkor. Det är inte nödvändigt att vara medlem i föreningen. På lördag den 24:e augusti är det kick off för kampen på Antons Hus på Revingehed öster om Lund. Vi träffas för att få inspiration, grilla korv och har det trevligt i Antons Hus sinnesträdgård.

– Återhämtningskampen är ett upprop till alla att försöka hitta återhämtning i vardagen, något som inte alltid är så enkelt om man till exempel har autism är anhörig till någon som har autism. Det kan handla om att sitta ner och blunda i tio minuter eller hoppa av bussen tre hållplatser tidigare. Sträva efter att göra ingenting för även korta stunder av avkoppling gör små mirakel för kropp, knopp och själ, särskilt om man gör det varje dag, säger ordförande Lotta Lagerholm.

Återhämtningskampen 2024

Var? Antons Hus, Tallstigen 22, Veberöd, i Lunds kommun

När? Den 24:e augusti kockan 13.00-15.00

Frågor? Kontakta oss på info@antonshus.se

sv