$left
$middle

Vernissage: Ungas foton av Malmö

14 unga fotografer har under sommaren dokumenterat Malmö. Den 9 augusti är det vernissage på Malmö stadsarkiv för en utställning som visar staden, kulturen och livet som ung Malmöbo. Allt sett ur de ungas egna perspektiv.

För tolfte året i rad genomför Malmö stadsarkiv projektet Malmö.NU. Praktikanternas uppgifter i Malmö.NU är bland annat att fotografera och dokumentera hemstaden. Deras bilder kommer att arkiveras och finnas tillgängliga för framtida generationer, på så sätt blir dagens bilder också morgondagens historia.

Fredagen den 9 augusti klockan 14–15.30 är det vernissage på Malmö stadsarkiv. Då presenterar och visar de unga fotograferna upp ett urval av de foton som de tagit under sommaren. Vernissagen är öppen för allmänheten.

Om Malmö.NU

Malmö.NU sker inom ramen för Ung i sommar, som erbjuder praktikplatser åt ungdomar 16–19 år i Malmö. Under praktiken introduceras de unga i fotografi och bildberättande. Genom workshops, föreläsningar och fotouppgifter med olika teman tränas de till att kunna uttrycka sin röst genom fotomediet. Praktiken avslutas med en utställning på Stadsarkivet där några av fotografierna visas upp för allmänheten. Uppdraget kommer på initiativ av utvecklingsenheten på kulturförvaltningen, i samarbete med Stadsarkivet.

sv