$left
$middle

Foto: Johan Danielsson

Boka plats till 'Mellan oss emellan'

Nu kan du boka dina platser till Kollaborativets sinnerliga scenkonstupplevelse 'Mellan oss emellan'. Den visas i Brändan, Folkets park, 4-8 september. Det är fri entré, men platserna till varje visning är begränsade.

Kollaborativet är tillbaka i Brändan i Folkets Park med en ny scenkonstupplevelse för alla sinnen. I 'Mellan oss emellan' utforskar vi ett universum av material vars unika egenskaper väcker vår hörsel, syn, rörelse och känsel till liv. En plats för närvaro och gemenskap där allas förmågor har en självklar plats.

Kollaborativet skapar scenkonst och performancekonst och de har sin bas i Malmö. 'Mellan oss emellan' är deras nya storskaliga sinnliga scenkonstupplevelse som utformats i en nära samarbetsprocess med elever och pedagoger på Valdemarsro anpassade gymnasieskola i Malmö under hösten 2023 och hade premiär på Inkonst våren 2024. Upplevelsen är taktil, auditiv och visuell och tillåter alla uttryck och utlopp.

två suddiga personer syns bland färggladdekor av olika former och i olika material.

Foto: Johan Danielsson

En upplevelse för alla barn, oavsett funktion eller förmåga

Kollaboratives sinnliga scenkonstupplevelser har spelats för hundratals av barn och unga med olika funktion och förmågor under flera år, framförallt i den anpassade grundskolan och specialförskola men även offentliga föreställningar på exempelvis kulturhus, konsthallar och scenkonsthus.

Föreställningen är cirka en timme lång. Under visningen går det bra att låta högt, vara tyst, sitta i sin rullstol, röra sig fritt, stanna på en plats. Ingenting är fel. Upplevelsen utgår ifrån barnets egna förmågor att uppleva och det sker i mötet med både rummets material och scenkonstnärerna. Behöver ett barn lämna tidigare så går det självklart också bra, eller återkomma efter en stunds paus.

'Mellan oss emellan' innehåller inget talat språk. Utan detta är en taktil, visuell och auditiv upplevelse. Scenaktörerna är vana att bemöta barn och unga samt deras pedagoger/assistenter och föräldrar i scenrummet.

Boka dina platser

Upplevelelsen visas vid 8 tillfällen 4-8 september. Det är fri entré, men för att alla beöskare ska få bästa möjliga upplevelse är antal platser per visningstillfälle begränsade till cirka 15 stycken.

Du kan boka 5 platser åt gången och bokar genom att skicka ett mejl. Får du förhinder är kan du enkelt avboka dina platser.

Via länken hittar du information om hur du bokar dina platser.

sv