$left
$middle

Var med och forma Malmös klimatarbete

Vill du vara med och hjälpa Malmö att nå klimatmålen? Nu öppnar ansökan till Malmös första klimatrådslag som hålls den 12-13 oktober.

Tillsammans med föreningen Klimatriksdagen anordnar Malmö stad i höst ett klimatrådslag, där Malmöbor och representanter från föreningar, företag och politiken samlas för att ta fram idéer och förslag för Malmös klimat. Förslagen kommer sedan att lämnas över till miljönämnden.

– Vår förhoppning är att klimatrådslaget ska bidra till kreativa lösningar på Malmös klimatutmaningar. Klimatrådslaget är också ett sätt för oss i kommunen att bli bättre på att hitta vägar till dialog och engagemang tillsammans med Malmöborna, säger Elin Hasselberg, projektledare på miljöförvaltningen i Malmö stad.

Vem kan ansöka om att delta?

Alla Malmöbor som är 16 år eller äldre är välkomna att anmäla sig. Föreningar och företag kan också nominera personer, då vissa av platserna är reserverade för organisationer. Inga förkunskaper eller särskilda meriter krävs.

När anmälningsperioden är avslutad kommer Klimatriksdagen göra ett urval på 40 deltagare. Målet är en blandad grupp av deltagare som speglar Malmös befolkning.

Anmälan är öppen fram till och med den 30 augusti.

Så går klimatrådet till

Under klimatrådslaget den 12-13 oktober kommer deltagarna tillsammans diskutera fram förslag som kan bidra till en snabbare klimatomställning i Malmö. Alla Malmöbor har viktiga erfarenheter och perspektiv och därför är alla deltagares röster lika viktiga under klimatrådslaget.

Inför klimatrådslaget kommer deltagarna att få en utbildning i klimatkunskap som består av en träff på plats och tre digitala tillfällen.

Datum för rådslag och utbildning

15–30 augusti

Anmälan är öppen på Klimatriksdagens webbplats.

Onsdagen den 18 september klockan 17.30-20.30

Uppstartsträff i Malmö för alla deltagare.

Onsdagen den 25 september klockan 18-20

Utbildning som sker digitalt.

Onsdagen den 2 oktober klockan 18-20

Utbildning och praktisk information. Träffen sker digitalt.

Lördag 12 oktober – söndag 13 oktober

Klimatrådslag i Malmö under två dagar. Vi håller på cirka 9.30-16.00 båda dagarna.

sv