Malmö stad
$left
$middle

Jörgen Olsson, Ann-Kristin Hansson och Tommy Rosenqvist – tre eldsjälar som gjort skillnad för Malmös föreningsliv.

Här är föreningarna och eldsjälarna som prisas under Föreningsgalan

Jörgen Olsson, Ann-Kristin Hansson och Tommy Rosenqvist – tre eldsjälar som utmärkt sig och gjort skillnad för Malmös föreningsliv. Nu hyllas de tillsammans med en rad andra föreningar och föreningsmedlemmar under Föreningsgalan den 4 oktober.

Sedan 2016 arrangerar Malmö stad – i samarbete med paraplyorganisationerna Malmöidrottens Samarbetsorganisation (MISO) och Malmö Ideella – en gala för att hylla några av de mest lysande stjärnorna i Malmös föreningsliv. Under Föreningsgalan den 4 oktober delas 16 priser i 12 kategorier ut till personer som gjort skillnad för Malmös starka föreningsliv.

Ann-Kristin Hansson utses till ”Årets Eldsjäl” för sitt mångåriga engagemang i Värnet, en förening för personer med eller utan funktionsutmaningar.

– Jag är väldigt glad över att ha utsetts till årets eldsjäl, och jag hoppas att det ska leda till att fler hittar till gemenskapen i vår förening, säger Ann-Kristin Hansson.

I kategorin ”Årets Eldsjäl Idrott” är det i år Tommy Rosenqvist som prisas.

Tommy har varit engagerad i Malbas sedan starten 1975, och han är även involverad som ledare på Malmö Idrottsgymnasium och idrottsgrundskolan, och i evenemang som föreningen genomför.

– Det är glädjande och hedersamt att få denna utmärkelse och det ger mig energi för framtiden i min roll som ledare. Vi har i Malmö många föreningar och ideella ledare som skapar möjlighet till fritidssysselsättning för både unga och vuxna, säger Tommy Rosenqvist.

Jörgen Olsson är brottaren med medaljer från både europamästerskap och världsmästerskap. Han är dessutom tränare med stort engagemang i Limhamns Brottarklubb. Han föräras därför årets minnesplatta på Idrottens Walk of Fame på Stadiontorget i Malmö.

– Jag är stolt och glad över att ha gjort ett visst avtryck i staden. Ett avtryck som nu bokstavligen ska formas till en stenplatta och det känns bra att alla de som passerar Stadiontorget varje dag kan få trampa på en! Speciellt att även få ingå bland stjärnbrottare som till exempel Johan Richthoff, Gustav Freij och ”Store-Kalle”, säger Jörgen Olsson.

Idrottens Walk of Fame invigdes 2009 och är en minnesplats på Stadiontorget för idrottare med stark koppling till Malmö som nått stora idrottsliga framgångar genom tiderna. Stadiontorget kommer att bestå av 40 graverade minnesplattor och årets platta är nummer 37.

 

Under kvällen delar fritidsnämnden ut följande priser:

Idrottens Walk of Fame – Jörgen Olsson, Brottning

Årets Unga Ledare – William Ahlgren, Malmö FBC och Fatma Alban, Tillsammans i Förening

Friskuspriset – Malmö Dövas Förening ”Svenske”

Årets Förening - Spelens Hus

Årets idrottsförening - Bulltofta Skol-IF

Årets eldsjäl - Ann-Kristin Hansson

Årets eldsjäl idrott - Tommy Rosenqvist

Malmö stads idrottspris – Pristagare meddelas senare

Övriga priser som delar ut på Föreningsgalan:

Årets junior fotboll, tjej

Årets junior fotboll, kille

Pegasus

Årets lovande tjej

Årets idrottskvinna

Årets nya förening

Årets föreningsinsats

Föreningsgalan 2024

Tid:
4 oktober 2024 klockan 17.30.

Plats:
Stadiontorget samt på 1910 på Eleda Stadion i Malmö.

Jury

Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Juryn för priset Årets unga ledare består av fritidsnämndens presidium.

För mer information om utdelningen, kontakta:

Johan Hermansson, fritidsdirektör Malmö stad, 070-144 26 00, johan.hermansson@malmo.se

Johan Rönning, projektledare, 0708-22 99 27, johan.ronning@malmo.se

sv