Malmö stad
$left
$middle

Förskolebarn ser på när en grävmaskin förbereder inför plantering av träd som i framtiden ska bli en skog i Hyllievångsparken

Första träden i framtidens skog

Med spadar i händerna och solen som sällskap, hjälpte barn från en närliggande förskola till att plantera några av de första träden i vad som ska bli en tät och livfull skog i Hyllievångsparken. Detta markerar ett viktigt steg i framväxten av en av Malmös mest hållbara och dynamiska parker.

Med glada skratt och ivriga händer tog 15 barn från en förskola i närheten sina första steg som stadsodlare i Hyllievångsparken. Trädplantorna är början på det som på sikt kommer att bli en skog. Denna plantering är en del av en ambitiös satsning på att skapa park som växer fram i takt med områdets utveckling.

En park i ständig förändring

Hyllievångsparken, i hjärtat av Hyllie, är inte bara en plats för rekreation utan också en aktiv del av områdets utveckling. Utbyggnaden av parken görs stegvis, i takt med att området runt omkring växer fram, vilket syftar till att skapa ett naturligt och hållbart samspel mellan park och stad.

Skapad av Malmöbor

Hyllievångsparken är resultatet av samverkan mellan boende och Malmö stad. Redan under de tidiga planeringsfaserna bidrog boende i området med idéer och visioner för parkens utformning, och barn från Hyllievångsskolan har varit med och skapat temalekplatsen "Den hemliga staden".

Framtidens skog tar form

Den skog som nu börjar ta form i parkens södra delar är utformad för att främja ett rikt djurliv, med särskild hänsyn till både insekter och fåglar.

Och denna del av parken kommer även att erbjuda en välkomnande miljö för både besökare och växter. Här får träden växa i sin egen takt, med målet att skapa en skog som är lika levande och föränderlig som den omgivande platsen.

sv