Malmö stad
$left
$middle

Mer Malmö åt alla på Värnhem

Från sillfiske till en växande metropol. Malmö står inför stora förändringar när vi förbereder oss för framtiden. Från den 12 oktober visas en utställning på Värnhemstorget som ger en inblick i stadens pågående stadsutveckling och framtidsvisioner. Här kan du ta del av Malmös 800-åriga historia, träffa representanter från Malmö stad och diskutera hur Malmökartan ständigt ritas om.

Det har knappast undgått någon att Malmö genomgår omfattande ombyggnationer. Från byggkranar till avstängda vägar; vår stad förändras i snabb takt. Malmö växer och vi behöver rusta för framtiden - för att möta nya behov och möjligheter.

Området kring Värnhem är en av de platser som kommer att genomgå förändringar framöver. Med över 34 000 dagliga bussresor, ca 16 000 motorfordon och 4 000 cyklister som passerar dagligen, är Värnhem en av Malmös mest trafikerade knutpunkter. I vinter inleds omfattande ombyggnationer för att förbättra tillgängligheten för kollektivtrafiken och göra Värnhem till en mer trivsam och hållbar plats för alla resenärer.

– Vårt mål är att skapa en bättre stad för både dagens och morgondagens Malmöbor. Genom ombyggnationerna vid Värnhem gör vi plats för hållbara transportalternativ som kollektivtrafik och cykel, vilket ger fler möjlighet till smidigare och mer miljövänliga resor, säger Emilie Wieslander, sektionschef på fastighets- och gatukontoret.

Utställning och samtal

Från den 12 oktober till den 9 november arrangerar fastighets- och gatukontoret en utställning på Värnhemstorget, där vi visar varför Malmös stadsbild ständigt förändras och vilka planer vi har för framtiden. Besökare får möjlighet att träffa representanter från Malmö stad och ställa frågor om den pågående utvecklingen runt Värnhem.

Utställningen hålls i och runt en veteranbuss från Svenska Spårvägssällskapets Malmöavdelning, som fungerar som en mötesplats för att ge en inblick i stadens aktuella stadsutvecklingsprojekt.

– Malmö har alltid varit en stad i ständig förändring. Utställningen ger en historisk tillbakablick på stadens resa de senaste 800 åren och erbjuder samtidigt en inblick i hur Malmö stad planerar och bygger för att möta framtidens behov, säger Emilie Wieslander.

sv