Malmö stad
$left
$middle

Dags att nominera till näringslivspriset – två nya kategorier

Uppladdningen inför nästa års näringslivsgala där Malmös näringslivspriser delas ut är i full gång. I år presenteras två nya priskategorier: Årets innovatör och årets samhällsförbättrare. Alla kan nominera, alla kan bli nominerade!

Näringslivspriserna som delas ut är ett sätt att lyfta och hylla företag och personer som på olika sätt betytt mycket, gjort en speciell insats eller utmärkt sig inom olika kategorier. Alla kan bli nominerade och nomineringen är öppen till och med 27 oktober.

– Priserna och näringslivsgalan gör det möjligt för oss att uppmärksamma det dynamiska näringslivsklimatet vi har i staden och att belöna framgångsrika företag och företagare, säger Anna Åmvall, projektledare på Malmö stad.

Priskategorierna man kan nominera till är i år 5 till antalet, varav två är helt nya.

– Näringslivet i Malmö bubblar av aktivitet och entreprenörskap. Priserna ska spegla denna Malmöanda på bästa sätt. Därför presenterar vi i år också några nya priser som kompletterar de traditionella, säger Anna Åmvall.

Årets priskategorier

  • Årets Malmöföretag
  • Årets Miljö och Hållbar utveckling
  • Årets Startup
  • Årets Innovatör (NY!)
  • Årets Samhällsförbättrare (NY!)

Dessutom delas ytterligare tre priser ut som det inte går att nominera till. Dessa är:

  • Årets Malmöambassadör och Årets Öresundsaktör, som utses av Malmö stad och Øresundsinstituttet
  • Årets UF-affärsidé som utses av Swedbank och Swedbanks Ägarstiftelse Skåne

Hela Malmö kan vara med och välja sina företagshjältar!

Vem tycker du förtjänar att ta plats på Malmös näringslivsgala? Någon som har tagit sitt företag till nya höjder, som utvecklat något nytt, som värnat extra om ett specifikt område eller bidrar till att sätta Malmö på kartan.

Kriterier

Grundläggande kriterier för samtliga priser i Malmö Näringslivsgala är ett övergripande arbete och medvetenhet kring social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. De företag som väljs ut som finalister till Malmö näringslivsgala måste också genomgå en ekonomisk kontroll och kunna visa på ett ekonomiskt stabilt, etiskt och klanderfritt företagande. Antal nomineringar som inkommer har ingen betydelse för val av finalister, utan dessa väljs ut av en jury bestående av representanter från Malmö stad och näringslivet.

sv