Malmö stad
$left
$middle

Invigning av Kulturfyren Malmö

Den 29 oktober klockan 13.00 inviger kulturförvaltningen den nya verksamheten Kulturfyren Malmö i Hyllie. På invigningen blir det tal, musik och Hyllie-haikus. Under 2025 flyttar Dawit Isaak-biblioteket och den helt nya verksamheten Work in Progress också in.

29 oktober klockan 13.00 är det invigning av Kulturfyren Malmö. Först ut att öppna är Hylliebiblioteket. Invigningen inleds med tal av Janne Grönholm (mp), kulturnämndens ordförande, Annika Cedhagen, kulturdirektör i Malmö stad samt Åsa Sandström, stadsbibliotekarie i Malmö.

Därefter följer ett program med bland annat musikframträdande av en lokal artist och samtal med en ung författare. Det blir också musik av DJ, serieutställning och möjligheter att mingla och titta på hela biblioteket.

Godbitar ur programmet

  • 13.00–14.00 Invigningsceremoni med tal av Janne Grönholm (mp), kulturnämndens ordförande, Annika Cedhagen, kulturdirektör i Malmö stad samt Åsa Sandström, stadsbibliotekarie i Malmö samt musikuppträdande, Hyllie-haikus, med mera.
  • 14.00–16.00 Skapa grafiska tryck med Malmö konsthall
  • 14.00–16.00 Serieutställning och serieworkshop
  • Hela dagen 13.00–19.00 DJ, photo booth och häng!

Om Kulturfyren Malmö

På Kulturfyren Malmö kommer verksamheterna Hylliebiblioteket, Dawit Isaak-biblioteket och den helt nya verksamheten Work in Progress, som blir en speciell mötesplats för unga som vill fördjupa sitt intresse för kultur, att rymmas. Allra först öppnar nu Hylliebiblioteket den 29 oktober. Dawit Isaak-biblioteket och Work in Progress öppnar under 2025.

sv