Malmö stad
$left
$middle

Illustration Tåtplatsen ett nytt torg i Västra Hamnen med mörkbrunt marktegel och inslag av träd och buskar.

Invigning av ett nytt torg i hjärtat av Västra Hamnen

I Västra Hamnen, i området Masthusen, är nu ett nytt torg på plats – Tåtplatsen. Med möjlighet till sittplatser, träd och planteringar, blir Tåtplatsen en naturlig del av den gångfartsgata som knyter samman stråket mot Masttorget. På fredag den 25 oktober inviger vi torget.

Masthusen ligger i hjärtat av Västra Hamnen; här finns tät, blandad stadsbebyggelse och centrumverksamheter. Tåtplatsen bidrar till områdets utveckling med grönare ytor och en trivsam miljö för både boende och besökare. I samband med färdigställande av Tåtplatsens har även gångfartsgatan Öglegången samt del av Stormastgatan byggts om och fått ett lyft med nya träd och sittplatser.

Invigning av konstverket "Elementarer"

Konstverket "Elementarer" av Lisa Jeannin är ett centralt inslag i Tåtplatsen. Verket ska fungera som ett blickfång och en samlingspunkt, och tillföra något unikt till torgmiljön. Konstverket förväntas bidra till platsens karaktär och skapa ett visuellt intresse för besökare.

Invigningen är ett tillfälle för alla som är nyfikna på hur Masthusen växer och utvecklas att uppleva området och dess nya mötesplats. Ta chansen att komma och uppleva det nya torget.

Tid och plats

Fredag 25 oktober kl. 11.30-12.30, Tåtplatsen, Västra Hamnen (korsningen Stora Varvsgatan och Einar Hansens esplanad).

Program

Invigningstal av Andréas Schönström, ordförande i tekniska nämnden.
Tal av Inger Lindstedt, ordförande i Malmö Förskönings- och Planteringsförening och Elisabeth Millqvist, Museichef, Moderna Museet i Malmö samt avtäckning av konstverket "Elementarer" av konstnären Lisa Jeannin.

sv