Malmö stad
$left
$middle

Ett höstlov fullspäckat av aktiviteter för barn och unga i Malmö

Beatbox, streethandboll och läskiga spökrundor – Kul i Malmö bjuder in barn och unga till ett fullspäckat höstlov med massor av kostnadsfria aktiviteter. Oavsett om man gillar sport, kultur eller vill uppleva Halloween, finns det något för alla.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda så många roliga och inkluderande aktiviteter för Malmös barn och unga. Lovet är en chans att prova på nya saker, träffa kompisar och ha kul – oavsett intresse eller bakgrund, säger Zacharias Berg, projektledare och samordnare för årets höstlovsaktiviteter.

Massor med aktiviteter

Malmös föreningsliv levererar ett brett utbud av roliga och utvecklande aktiviteter över hela staden. Spela fotboll, pingis och innebandy, eller varför inte testa på fäktning, dans eller fiske? För den som vill komma i Halloween-stämning finns bland annat monsterdisco, kusligt pyssel och pumpakarvning. Höstlovets föreningsaktiviteter arrangeras både i föreningars egna lokaler och på Malmö stads anläggningar.

Kulturskolan arrangerar allt från streetdance och filmkurs till Lovöppet med workshops i fiol och beatbox. Det populära ungdomshänget Kulturskolan Session återvänder också under lovet med ett Halloweenspecial. Samtidigt bjuder Biblioteken i Malmö in till Läslov med aktiviteter som den omåttligt populära spökrundan i Stadsbibliotekets källare.

Malmö Museum erbjuder läskiga historier i fångtornet och på Konsthallen får unga utforska sin kreativitet med olika tekniker och material. Stadsarkivet lockar nyfikna detektiver till att lösa mysterier. Arena 305 fixar Halloweendisco och Allaktivitetshusen erbjuder till exempel Halloweenpyssel.

Malmös fritidsgårdar håller öppet hela veckan, och erbjuder aktiviteter planerade tillsammans med barn och unga. Fem fritidsgårdar arrangerar öppet hus med hiphop- och streetdance-tema där deltagarna kan prova på bland annat graffitti, tröjtryckning och inte minst dans.

Skräckveckan i Folkets Park återvänder också under höstlovet! Parken förvandlas till en kuslig plats med magishower, Halloween-pyssel och spännande experiment för barn och deras familjer. Programmet lovar både mystik och roliga upptåg, lagom läskiga för alla åldrar.

Allting är kostnadsfritt

Detta är bara ett axplock av allt som finns att göra. Det finns aktiviteter för alla åldersgrupper, från 6 år och upp till 25 år. Många av aktiviteterna har tillgänglighetsanpassningar för att så många som möjligt ska kunna vara med. Gemensamt för hela programmet som presenteras via Kul i Malmö är att alla aktiviteter är kostnadsfritt att vara med på. För mer information om alla aktiviteter, besök kulimalmo.se.

Om Kul i Malmö

Kul i Malmö är en plattform där gratisaktiviteter för barn och unga i Malmö samlas. Aktiviteterna arrangeras och drivs av Malmö stad, Malmös föreningsliv och samarbetspartners till staden. Aktiviteter erbjuds året om, men under skolloven är det extra många.

sv