Skapa publikt sommarprogram vid Färjeterminalen med oss
Området kring den gamla färjeterminalen i Nyhamnen är under utveckling. I år planterar vi en äng och en urban mikroskog samtidigt som vi använder platsen för utställningar, bio, dialog och andra aktiviteter. Nu söker vi aktörer som vill vara med och skapa ett sommarprogram tillsammans med oss!
Under våren och sommaren vill vi aktivera platsen kring Färjeterminalen i Nyhamnen och bjuda in Malmöbor att utforska området. Vi söker programpunkter som lyfter naturens roll i staden på ett kreativt och pedagogiskt sätt, gärna riktade till barn och unga från hela Malmö.
Tillsammans med andra aktörer och besökare ska vi genom sommarprogrammet utforska hur Färjeterminalen kan bli ett offentligt vardagsrum. Aktiviteterna pågår från juni till september och sker främst utomhus.
Ansök om att vara med och skapa ett sommarprogram vid Färjeterminalen
Arbetar du med natur, miljö, kultur, stadsutveckling eller pedagogik och vill testa nya kreativa metoder för att engagera unga Malmöbor? Ansök senast söndag den 13 april om att arrangera aktiviteter som bidrar till att skapa ett grönt vardagsrum för hela Malmö i Nyhamnen.
Finansiering
Utlysningen är en del av Malmö stads projekt Urbant landskapslabb som bedrivs på Färjeterminalen. Projektet har fått finansiering från EU genom projektet Arcadia.

Frågor och svar om uppdraget
Behöver vi räkna in transport i offerten om vi vill bjuda in specifika grupper till platsen?
Ja, om ni själva planerar att bjuda in särskilda grupper till platsen behöver transporten ingå i er offert.
Är det vi som ansvarar för att engagera och få dit besökare?
Ja, det är upp till er att bjuda in och engagera deltagare. De programpunkter som ni arrangerar kommer ingå i Malmö stads övergripande program för aktiveringen av platsen.
Kan vi planera aktiviteterna i början av sommaren och genomföra dem senare, efter sommarlovet?
Ja, det går bra. Vi ser det till och med som positivt om aktiviteterna sker i augusti eller september.
Kan vi använda skogspartiet i området för aktiviteter?
Växtbäddarna byggs under våren och det sås ängsväxter där. I september fylls området på med jord och det planteras träd, buskar och perenner. Det finns bland annat en ”glänta” som kan passa för aktiviteter. Har ni specifika idéer för hur ni vill använda skogen, hör gärna av er så sätter vi er i kontakt med ansvarig person.

Hur stor är budgeten per aktör?
Mellan 150 000 och 200 000 kronor per aktör.
Vilka dagar eller veckor ska aktiviteterna ske?
Vi vill koncentrera aktiviteterna till torsdagar, fredagar och helger, främst under augusti och september. Ni väljer själva upplägg och omfattning – det kan till exempel vara fyra torsdagar i rad eller en intensiv vecka, så länge det är rimligt i förhållande till budgeten.
Kommer det att finnas något skydd mot vattnet?
Ja, det kommer att finnas visst skydd längs kajen, men inte hela vägen. Vi gör en säkerhetsgenomgång innan vi öppnar upp platsen för allmänheten.