$left
$middle

Firande av Äldredagen i Malmö stad

Den internationella äldredagen infaller den 1 oktober, och är en dag som ska uppmärksamma äldres livsvillkor och frågor som särskilt berör äldre.

Malmö stad har uppmärksammat äldredagen i många år och har haft teman som bland annat åldersiskriminering och förebyggande av fallolyckor. 

Dagen firas oftast med en heldag med föreläsningar, underhållning och information. Äldredagen samarrangeras av hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen och kulturförvaltningen.

Äldreveckan 2023 - "Vi firar livet!"

Välkommen till våra mötesplatser för seniorer för att uppleva ett veckoprogram fullt av mat, fest, dans och musik.

Äldreveckan 2022 - "Tillsammans"

År 2022 firade vi med en hel veckas festligheter runtom på våra mötesplatser för seniorer, på temat "Tillsammans". Veckan avslutades med en show med underhållaren Henrik Widegren. Finalen livesändes, textades och teckenspråkstolkades - och du kan se den nedan!

Äldredagen 2021 - "I glädjens tecken"

Under 2021 firades Äldredagen med en film där Hans-Peter Edh i glädjens tecken guidar oss runt i vårt vackra Malmö. På resan möter vi bland annat sång och gemenskap med Minneskören och olika former av konst och kultur. Vi rullar vidare till MFF-museet, Yallatrappan, Katrinetorps vackra trädgård, vimlet på Möllevångstorget och avrundar med Ribersborgsstranden.

Äldredagen 2020 - "Kultur för hela livet"

Nedan kan du se inslaget från 2020 då temat var "Kultur för hela livet".

Kontakta oss

sv