Kryddgårdsskolan

Bild på Kryddgårdsskolan

Foto: © Malmö stad / Sanna Dolck Wall

Kryddgårdsskolan är en F-6 skola med ca 420 elever. Vi arbetar sedan 2016 med att utveckla en miljöprofil med inriktning mot de globala målen. Vi delar lokaler med Kryddgårdsskolan Montessori som är en egen enhet.

Läsåret 2019-2020 arbetar vi för Skolverkets utmärkelse “Skola för hållbar utveckling”. Det innebär att vi satsar extra mycket på att hållbar utveckling ska genomsyra hela skolan och att alla - elever, pedagogisk personal och skolledning - på olika sätt är delaktiga i arbetet. Satsningen sker i samarbete med Naturskyddsföreningen och Malmö stads miljöförvaltning.

Samarbetet mellan Naturskyddsföreningen och Malmö stads miljöförvaltning

Arbetet med de globala målen ska genomsyra undervisningen i samtliga ämnen där vi försöker vi arbeta både med teoretiska grunder och att försöka omsättta detta i praktiken. Hittills har detta lett till att vi under våren 2019 kommer färdigställde ett miljöhus för återvinning och till våren 2020 kommer kommer vi även få husdjur i form av bin bikupor. Detta är ett direkt resultat av elevernas arbete.

Sedan i höstas uppfyller vi kreterierna för Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling

Vi eftersträvar att eleverna ska samverka med det omgivande samhället, vi kommer delta i Innocarnival med flera klasser vt 2020, vi samarbetar dessutom med Marint kunskapscenter och deras projekt Havsambassadörer samt har sedan flera år ett samarbete med konsultfirman Knightec.

Globala målen 

Snabbval till skolans sidor

Senast ändrad: