$left
$middle

Mellersta Förstads­skolan

Läsåret 2019/2020 var det första för Mellersta Förstadsskolan sedan denna gamla klassiska folkskola helrenoverats till en modern högstadieskola med förutsättningar för ett högkvalitativt lärande i trygg och trivsam studiemiljö. Här går 450 elever i årskurserna 7-9.

Utöver en vacker lärmiljö inomhus har vi en skolgård med uteklassrum och amfiteater, multiarena, basketplan och bänkar och bord som kan användas inte bara till rast utan även i undervisningssammanhang, när vädret tillåter.

På skolan arbetar vi enligt en tydlig pedagogisk riktning som bygger på tydliga strukturer, respektfullt bemötande och lärande i alla delar. Till exempel är klassrummen döpta efter framstående personer inom olika områden; du kan ha SO i Mandela, NO-undervisning i Curie eller musik i Mozart.

Om Mellersta förstadsskolan

Vi sätter våra elever och deras lärande i fokus i allt vi gör. Att eleverna får verktyg för att utveckla sitt lärande både självständigt och i samverkan med andra, både elever och vuxna.

InfoMentor

InfoMentor Hub är en digital kommunikationskanal mellan skola, elev och vårdnadshavare som förenklar din kontakt med skolan.

För elever och vårdnadshavare i grundskolan

Information och länkar som är användbara för dig som elev och vårdnadshavare.

Kontaktinformation och länkar

sv