Malmö stad
$left
$middle

Ät lunch på våra restauranger

Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.

Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.

Våra restauranger

Restaurang First Floor

First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.

Bordsbokning

Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46

Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00

Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)

Adress
Kungsgatan 44, entréplan.

Restaurang Second Floor

Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.

Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.

Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30

Adress
Kungsgatan 44, våning två.

Lunchmeny – First Floor

Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.

Med reservation för ändringar.

Måndag

Förrätt

  • Rödbetsgravad laxtoast

Huvudrätt

  • Kokt sej med äggsås, kokt potatis och gröna ärtor
  • Grillad fläskkotlett med rostade rotfrukter och tabasco majonnäs.

Dessert

  • Vaniljpannacotta med hallonsås
  • Choklad brownie

Tisdag

Förrätt

  • Filodegsknyten med fetaost, tzatziki och bakade tomater
  • Quiche Lorraine
  • Toast skagen ala Tore Wretman

Huvudrätt

  • Inkokt lax med smörbakad purjolök, brynt smör och persiljerotspuré
  • Plattfisk med senapssås & långsamt bakade betor
  • Cassoulet – fransk böngryta med hängd gräddfil och nybakat bröd
  • Rimmad oxbringa med persiljesås & pepparrot

Dessert

  • Fruktsallad med vaniljglass
  • Lakritspannacotta med hallonmousse
  • Chokladmousse med havtornspannacotta o karamelliserade popcorn

 

Onsdag

Tema: Mellan hav och sjö ( Fisk - och skaldjursmeny) - Fullbokat

 

Torsdag

Förrätt

  • Gnocchi med svamp och ost
  • Morotssallad med långtidsbakat ägg, senap- och dragoncréme
  • Kikärtstartelette med vit bönpuré och citronkräm
  • Marinerad lax med ostron och potatisskum

Huvudrätt

  • Dagens - Äppelbakad fläsksida med jordärtskockpuré
  • Vildsvinsfilé serveras med potatisgratäng, stekta grönsaker och krämig sås
  • Hälleflundra med citronrisotto och skaldjursås och rostade jordärtskockor
  • Citron och örtbakad kycklingrulle med krämig dragonsås samt potatisotto
  • Röd currygryta med ris och jordnötter

Dessert

  • Pannacotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsallad
  • Melonshot
  • Hallonsufflé med mörk chokladglass

Fredag

Förrätt

  • Bakad morot med körvel, svart citron och citroncurd
  • Tartar med jalapenomayo, sesamfrön, friterad schalottenlök,
    rispapper cornichons oh dansk krasse
  • Friterad havskräfta med gochujang dipp, pickles och blad.

Huvudrätt

  • Långa meuniere med sauterad fänkål,gurka, dillolja, gräddig skaldjursfond och potpuré
  • Grillad fläsksida, med morotspuré, Löksky, bakad
    lök samt Pommes dauphane
  • Svamprisotto med säsongens svampar, sojabakad
    jordärtsskocka och krispigt fläsk

Dessert

  • Plommonmousse med mirinbakade plommon, persikosorbet,vit choklad och thaibasilika
  • Churros med äppelkompott och salta pumparfön
  • Bakad chokladcheesecake med popcornglass och saltkola

Lunchmeny – Second Floor

Second Floor har stängt och kommer att öppna senare under terminen.

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

Stängt

Torsdag

Stängt

Fredag

Stängt

Kontaktinformation och länkar

sv