Malmö stad
$left
$middle

Ät lunch på våra restauranger

Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.

Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.

Våra restauranger

Restaurang First Floor

First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.

Bordsbokning

Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46

Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00

Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)

Adress
Kungsgatan 44, entréplan.

Restaurang Second Floor

Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.

Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.

Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30

Adress
Kungsgatan 44, våning två.

Lunchmeny – First Floor

Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.

Med reservation för ändringar.

Måndag

Förrätt

  • Potatis- och purjolökssoppa

Huvudrätt

  • Rimmad helbakad fläskkotlett med potatisgratäng, savoykål fylld med svampduxelles & äppelsky

Dessert

  • Tart på blandade bär med italiensk maräng

Tisdag

Stängt

Onsdag

Brunchmeny: Blanding av olika rätter

Torsdag

Förrätt

  • Gnocchi med svamp och ost
  • Morotssallad med långtidsbakat ägg, senap- och dragoncréme
  • Kikärtstartelette med vit bönpuréoch citronkräm
  • Marinerad lax med ostron och potatisskum

Huvudrätt

  • Dagens: Äppelbakad fläsksida med jordärtskockpuré
  • Vildsvinsfilé serveras med potatisgratäng, stekta grönsaker och krämig sås
  • Hälleflundra med citronrisotto och skaldjursås och rostade jordärtskockor
  • Citron och örtbakad kycklingrulle med krämig dragonsås samt potatisotto
  • Röd currygrta med ris och jordnötter

Dessert

  • Pannacotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsallad samt melonshot
  • Hallonsufflé m mörk chokladglass

Fredag

Förrätt

  • Toast Pelle janzon
  • Svarvad selleri med kavring, selleriveloute, libbsticka och tryffel
  • Tartar på röding med råräka, grön curry, inlagd tomat och sambal bajak

Huvudrätt: Tema Lamm

  • Lammstek med Bringa med pepparrot, äpple och vinägerfläsk
  • Lammstek: Bringakroketter med betor, äggulekräm och salviafond
  • Lammsted med tartar och pommes, senap samt tryffelmajo

Dessert

  • Äppelsorbet med chocolate chip, mandlar, oxalis saltkaramell och rosmarin
  • Des leches med maräng och cocos
  • Eton mess

Lunchmeny – Second Floor

Second floor har under vecka 41 öppet på tisdag, välkommna.

Måndag

Stängt

Tisdag

Förrätt

  • Krokett på kyckling och majs, riven parmesan, syrad lök och örtmajonnäs

Huvudrätt

  • Pocherade fiskknyten av lax och torsk serveras med rostad dillpotatis, hollandaisesås, räkor och musslor
  • Vegetarisk ramen med svamp och ägg

Dessert

  • Passionspannacotta med jordgubbssalsa och kokoskaka

Onsdag

Stängt

Torsdag

Stängt

Fredag

Stängt

Kontaktinformation och länkar

sv