.jpg)
Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon bordsbokning: 040-34 31 46 (måndag, onsdag, torsdag, fredag klockan 10–14).
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Restaurang First Floor öppnar igen vecka 34.
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Skog och fjäll "Viltmeny"
- Pinnbröd
- “Snack” Tartelette
- Sockersaltad röding, frystorkade lingon vinägrett, granskott och gurka
- Rostad palsternacka , rökig anklever, duva, osyrlig äppelgelé och hasselnötter
- Hjortrygg, slarvsylta, rostade lökar och kantareller
- Reninnanlår, sotad spetskål, blåbär och rostat märgben
- Bär variation, gräddfilsglass, nypon och rostat havre
Torsdag
Förrätt
- Tartar på svensk fransyska med senap, lök. (ramslöksolja) gurka och marviol(citrontimjan)
- Grillad spetskål med buerre noisette, soja, mandel och grillad lökkräm
- Räkkaka med chilisambal, sesam och kålsallad
Huvudrätt
- Fläsksnitzel med persiljeveloute, citronbakade morötter, pepparrot och potatispuré
- Lammfilé ”provencale” med skånsk majs, polenta och tomatiserad rvs (varmrökt fläsk) (friterad kapris)
- Bakad plattfisk med beurre blanc, gurka, forellrom, dill(dillolja) och bakad purjolök, serveras med kokt färskpotatis
Dessert
- Vit chokladmousse med gatkamomill, rabarbergel och tärnad discorabarber. Syrliga marängstänger, fikonbladsgel
- Fläderposset med hallon, oklassiska drömmar och spansk körvel, jordgubbskremaux
- Pannacotta med inkokt rabarber, brownie, hallonflarn och färskostglass
Fredag
Förrätt
- Sparrischeesecake med smetana
- Liten oxfilé på toast med majonnäs
- Havskräftsoppa med konfiterade pilgrimsmusslor
Huvudrätt
- Wallenbergare med potatispuré, lingon och ärtor
- Fläskfilé med ört krisp, foyotsås, sauterade grönsaker och pommes chateau
- Krämig fiskgryta med aioli och vitlöksbröd
- Chikken tikka masala med ris
- Falafel med hummus och tomatsalsa
Dessert
- Creme brulee med mörk chokladglass och citroncurd
- Chokladkolakaka med karamellglass
- Karamellpudding med sega hallonremmar
- karamellpopcorn och marsmallows
Lunchmeny – Second Floor
Second Floor har stängt och kommer att öppna senare under terminen.
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Stängt