.jpg)
Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46
Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Förrätt
- Potatis- och purjolökssoppa
Huvudrätt
- Rimmad helbakad fläskkotlett med potatisgratäng, savoykål fylld med svampduxelles & äppelsky
Dessert
- Tart på blandade bär med italiensk maräng
Tisdag
Stängt
Onsdag
Brunchmeny: Blanding av olika rätter
Torsdag
Förrätt
- Gnocchi med svamp och ost
- Morotssallad med långtidsbakat ägg, senap- och dragoncréme
- Kikärtstartelette med vit bönpuréoch citronkräm
- Marinerad lax med ostron och potatisskum
Huvudrätt
- Dagens: Äppelbakad fläsksida med jordärtskockpuré
- Vildsvinsfilé serveras med potatisgratäng, stekta grönsaker och krämig sås
- Hälleflundra med citronrisotto och skaldjursås och rostade jordärtskockor
- Citron och örtbakad kycklingrulle med krämig dragonsås samt potatisotto
- Röd currygrta med ris och jordnötter
Dessert
- Pannacotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsallad samt melonshot
- Hallonsufflé m mörk chokladglass
Fredag
Förrätt
- Toast Pelle janzon
- Svarvad selleri med kavring, selleriveloute, libbsticka och tryffel
- Tartar på röding med råräka, grön curry, inlagd tomat och sambal bajak
Huvudrätt: Tema Lamm
- Lammstek med Bringa med pepparrot, äpple och vinägerfläsk
- Lammstek: Bringakroketter med betor, äggulekräm och salviafond
- Lammsted med tartar och pommes, senap samt tryffelmajo
Dessert
- Äppelsorbet med chocolate chip, mandlar, oxalis saltkaramell och rosmarin
- Des leches med maräng och cocos
- Eton mess
Lunchmeny – Second Floor
Second floor har under vecka 41 öppet på tisdag, välkommna.
Måndag
Stängt
Tisdag
Förrätt
- Krokett på kyckling och majs, riven parmesan, syrad lök och örtmajonnäs
Huvudrätt
- Pocherade fiskknyten av lax och torsk serveras med rostad dillpotatis, hollandaisesås, räkor och musslor
- Vegetarisk ramen med svamp och ägg
Dessert
- Passionspannacotta med jordgubbssalsa och kokoskaka
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Stängt