.jpg)
Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46
Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Förrätt
- Rödbetsgravad laxtoast
Huvudrätt
- Kokt sej med äggsås, kokt potatis och gröna ärtor
- Grillad fläskkotlett med rostade rotfrukter och tabasco majonnäs.
Dessert
- Vaniljpannacotta med hallonsås
- Choklad brownie
Tisdag
Förrätt
- Filodegsknyten med fetaost, tzatziki och bakade tomater
- Quiche Lorraine
- Toast skagen ala Tore Wretman
Huvudrätt
- Inkokt lax med smörbakad purjolök, brynt smör och persiljerotspuré
- Plattfisk med senapssås & långsamt bakade betor
- Cassoulet – fransk böngryta med hängd gräddfil och nybakat bröd
- Rimmad oxbringa med persiljesås & pepparrot
Dessert
- Fruktsallad med vaniljglass
- Lakritspannacotta med hallonmousse
- Chokladmousse med havtornspannacotta o karamelliserade popcorn
Onsdag
Tema: Mellan hav och sjö ( Fisk - och skaldjursmeny) - Fullbokat
Torsdag
Förrätt
- Gnocchi med svamp och ost
- Morotssallad med långtidsbakat ägg, senap- och dragoncréme
- Kikärtstartelette med vit bönpuré och citronkräm
- Marinerad lax med ostron och potatisskum
Huvudrätt
- Dagens - Äppelbakad fläsksida med jordärtskockpuré
- Vildsvinsfilé serveras med potatisgratäng, stekta grönsaker och krämig sås
- Hälleflundra med citronrisotto och skaldjursås och rostade jordärtskockor
- Citron och örtbakad kycklingrulle med krämig dragonsås samt potatisotto
- Röd currygryta med ris och jordnötter
Dessert
- Pannacotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsallad
- Melonshot
- Hallonsufflé med mörk chokladglass
Fredag
Förrätt
- Bakad morot med körvel, svart citron och citroncurd
- Tartar med jalapenomayo, sesamfrön, friterad schalottenlök,
rispapper cornichons oh dansk krasse - Friterad havskräfta med gochujang dipp, pickles och blad.
Huvudrätt
- Långa meuniere med sauterad fänkål,gurka, dillolja, gräddig skaldjursfond och potpuré
- Grillad fläsksida, med morotspuré, Löksky, bakad
lök samt Pommes dauphane - Svamprisotto med säsongens svampar, sojabakad
jordärtsskocka och krispigt fläsk
Dessert
- Plommonmousse med mirinbakade plommon, persikosorbet,vit choklad och thaibasilika
- Churros med äppelkompott och salta pumparfön
- Bakad chokladcheesecake med popcornglass och saltkola
Lunchmeny – Second Floor
Second Floor har stängt och kommer att öppna senare under terminen.
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Stängt