Kök och servering
Kök och servering ger kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen.
Om inriktningen
På restaurangskolan får du sätta på dig mössan och dina vita kläder redan någon av de första veckorna. Du undervisas i matlagning, både praktiskt och teoretiskt. Vi går igenom olika former av specialkoster som exempelvis glutenfri och laktosfri matlagning.
Redan första året lagar du mat i kallkök och varmkök i vår restaurang och får även servera den till våra gäster. Du får även kunskap om drycker och alkoholhantering inom restaurangbranschen.
Du lär dig också att duka vackert och enligt alla regler samt hur man bemöter gäster och arbetar med stora och små arrangemang.
Inriktningen kan exempelvis leda till yrken som kock, bartender, servitris eller servitör.
Vill du veta mer?
Hej jag heter Jenny Fredriksson och jobbar som studie- och yrkesvägledare.
Kontakta mig, 0768-91 31 21 om du har frågor om restaurang- och livsmedelsprogrammet.