$left
$middle

Tyngdtäcke och tyngdväst utgår som hjälpmedel

Detta är en återpublicering av ett brev som gått ut till personer som enligt registrering i Malmö stads hjälpmedelssystem lånar tyngdtäcke och/eller tyngdväst. Informationen kan beröra dig som är ställföreträdare för en huvudman som lånar denna typ av hjälpmedel.

Tyngdtäcke och tyngdväst kan inte längre förskrivas som ett personligt hjälpmedel i Malmö stad. Beslutet har fattats av funktionsstödsnämnden i Malmö stad och grundar sig på en rekommendation från Skånes Kommuner samt det nationella rådet för medicintekniska produkter.

Du lånar enligt registrering i Malmö stads hjälpmedelssystem webSesam hjälpmedlet tyngdtäcke (bolltäcke, kedjetäcke, kultäcke, fibertäcke) och/eller tyngdväst. Om detta inte stämmer ber vi dig bortse från detta brev.

Om du vill behålla tyngdtäcket/tyngdvästen

Om du vill behålla tyngdtäcket/tyngdvästen kan du göra det. Den arbetsterapeut eller fysioterapeut som förskrivit produkten till dig samt Hjälpmedelscentrums ansvar för hjälpmedlet upphör 2023-11-30. Tyngdtäcket/tyngdvästen övergår därefter till egenansvar för dig.
Du behöver inte betala något och du ansvarar själv helt och hållet för tyngdtäckets eller tyngdvästens skötsel och underhåll. Om det går sönder kan du inte kontakta din förskrivare eller Hjälpmedelscentrum för ny förskrivning eller reklamation.

Om du inte vill behålla tyngdtäcket/tyngdvästen

Om du inte vill behålla tyngdtäcket eller tyngdvästen ber vi dig att i första hand återlämna det till Hjälpmedelscentrum eller till den rehabenhet i Malmö stad som förskrivit produkten. I annat fall ansvarar du själv för att kassera tyngdtäcket eller tyngdvästen.

Återlämning till Hjälpmedelscentrum Malmö stad

Hjälpmedelscentrum, Regnvattengatan 2, 212 23 Malmö

Öppettider: helgfri måndag–fredag klockan 9.00–12.00 och 13.00–16.00.

Telefonnummer: 040–34 75 00 Telefontider: helgfri måndag–fredag klockan 08.30–12.00.

Avregistrering från hjälpmedelslistan

Tyngdtäcke och tyngdväst har sedan 30 november 2023 avregistrerats från din hjälpmedelslista i hjälpmedelssystemet webSesam, oavsett om du valt att behålla det eller inte.

sv