Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46
Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
Bordsbokning sker endast särskilda tillfällen. Gäster tas emot i mån av plats i samband med öppning. Antal platser som tillgängliga i restuaurangen kan variera, då resturangen är en läromiljö för våra elever.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Förrätt
- Skagen Langos: mini ungersk friterad bröd, skagenröra och stenbitsrom
- Blomkålssoppa med pancetta, äpple & dill
- Tartar på oxfile med rödbeta, kapris, jordärtskocka & dragonemulsion
Huvudrätt
- Ossobuco alla Milanese: bräserat kalvlägg, saffransrisotto och gremolata
- Steak frites: entrecote, foyotsås, bakad tomat hochandskurna pommes frites
- Rimmad torskfilé med blomkålspure, rödvinssås, ostronskivling, pancetta och grönkålschips
Dessert
- Eton Mess: marängsviss med pistage, saffranspäron och salt caramel
- Äppelpaj med Creme Anglaise
- Panna Cotta med lingon, pepparkaka och dulce de leche
Tisdag
Stängt
Onsdag
Tema: Nobelmiddag
Torsdag
Julbord - boka bord
Fredag
Julbord - boka bord
Lunchmeny – Second Floor
Måndag
Stängt
Tisdag
Jultema, följande erbjuds:
Förrätt
- Silltallrik
Huvudrätt
- Lågtempererad Entrecôte serverad med choronsås, potatis-västerbottenostrulle samt rostade betor
- Vegetariskt: Bakad rotselleri serverad med choronsås, potatis-västerbottenostrulle samt rostade betor
Dessert - Julmix
- Pepparkaksparfait med lingonsås
- Julgodis - knäck, ischoklad, polkabräck, snickers, marsipanbröd, fransk nougat
Onsdag
Stängt
Torsdag
Förrätt
- 3 små canapéer (leverpastej, rostbiff, lax)
Huvudrätt
- Kalkonbröst med gräddsås, stekt potatis, rödkål, gele och brysselkål
- Ugnsbakad rotselleri med stekt potatis, rödkål och skysås
Dessert
- Saffrankaka med vispad grädde
- Mandelmussla med hjortronsylt
Fredag
Stängt