Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46
Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
Bordsbokning sker endast särskilda tillfällen. Gäster tas emot i mån av plats i samband med öppning. Antal platser som tillgängliga i restuaurangen kan variera, då resturangen är en läromiljö för våra elever.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Förrätt
- Ravioli med ricotta, spenat och citron
- Vol au vent med svamp med kyckling och dragon
- Röd curry och kokossoppa med wonton
Huvudrätt
- Steak onglet med bearnaisesås, baconlindade gröna bönor, torkade tomater och pommes frites
- Fläskschnitzel med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinssky, kapris och sardellsmör
- Färsbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och brysselkål
Dessert
- Chokladmousse med vispad grädde
- Créme Brulée med hallonsorbét
- Buttermilk pudding med rabarberkompott och crumble
Tisdag
Förrätt
- Filodegsknyten med fetaost, tzatziki och bakade tomater
- Quiche Lorraine
- Toast skagen a la Tore Wretman
Huvudrätt
- Farfar Lennarts sjömansbiff
- Vitling med vitvinsås, dill och morötter i regnbågens färger
- Lammwallenbergare med tillbehör
Dessert
- Fruktsallad med vaniljglass
- Lakritspannacotta med hallonmousse
- Chokladmousse med havtornspannacotta och karamelliserade popcorn
Onsdag
Förrätt
- Ravioli med ricotta, spenat och citron
- Vol au vent med svamp med kyckling och dragon
- Röd curry och kokossoppa med wonton
Huvudrätt
- Steak onglet med bearnaisesås, baconlindade gröna bönor, torkade tomater och pommes frites
- Fläskschnitzel med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinssky, kapris och sardellsmör
- Färsbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och brysselkål
Dessert
- Chokladmousse med vispad grädde
- Créme Brulée med hallonsorbét
- Buttermilk pudding med rabarberkompott och crumble
Torsdag
Förrätt
- Sparrischeesecake med smetana
- Havskräftsoppa med konfiterade pilgrimsmusslor
- Rödbeta med yogurt- och getostkräm samt brynt smör med äpple och havtorn
Huvudrätt
- Bräserade oxkinder med rotfruktspytt och ostronskivling
- Vildsvinsfile serveras med pumpa, bakade champinjoner, rostad pärllök samt fryst smör
- Kolja, fänkål och confiterade tomater samt kryddig morotskräm och skaldjursås
- Älgstek serverat med bakad selleri, saltrostade hasselnötter samt fryst chorizosmör
- Tortellini med auberginfyllning, vitivnsås och cinfiterade tometer
Dessert
- Chokladkolakaka med karamellglass
- Créme Brulée med mörk chokladglass och citroncurd
- Karamellpudding
Fredag
Öppet
Lunchmeny – Second Floor
Måndag
Stängt
Tisdag
Förrätt
- Krokett på kyckling och majs, riven parmesan, syrad lök samt örtmajonnäs
Huvudrätt
- Pocherade fiskknyten av lax och torsk serveras med rostad dillpotatis, hollandaisesås, räkor och musslor
- Vegetarisk ramen med svamp och ägg
Dessert
- Passionspannacotta med jordgubbssalsa och kokoskaka samt crisp
Onsdag
Stängt
Torsdag
Pris: 150 kr
Förrätt
- Ankbröst med apelsin och balsamicokräm
Huvudrätt
- Boeuf bourguignon med potatismos
- Höstgryta med belugalinser och rotfrukter
Dessert
- Paté á choux, tre klassiker
Till kaffet serveras även fransk chokladkaka samt fransk nougat.
Fredag
Stängt