.jpg)
Ät lunch på våra restauranger
Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.
Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.
Våra restauranger
Restaurang First Floor
First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.
Bordsbokning
Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46
Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00
Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)
Adress
Kungsgatan 44, entréplan.
Restaurang Second Floor
Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.
Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.
Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30
Adress
Kungsgatan 44, våning två.
Lunchmeny – First Floor
Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Förrätt
- Toast Skagen
Huvudrätt
- Dagens fisk med pressad potatis och vitvinssås
- Fläsksida med bakad potatis
Dessert
- Äpple Créme brûlée
- smulpaj
Tisdag
Stängt
Onsdag
Förrätt
- Toast Skagen
Huvudrätt
- Dagens fisk med pressad potatis och vitvinssås
- Fläsksida med bakad potatis
Dessert
- Äpple Créme brûlée
- smulpaj
Torsdag
Förrätt
- Sparrischeesecake med smetana (Amuse)
- Havskräftsoppa med konfiterade pilgrimsmusslor
- Liten oxfilé på toast med majonnäs
Huvudrätt
- Dagens: Wallenbergare med potatispuré, lingon och ärtor
- Fläskfilé med ört krisp, foyotsås, sauterade grönsaker och pommes chateau
- Krämig fiskgryta med aioli och vitlöksbröd
- Chikken tikka masala med ris
- Falafel med hummus och tomatsalsa
Dessert
- Creme brulee med mörk chokladglass och citroncurd
- Karamellpudding med sega hallonremmar, karamellpopcorn och marshmallows
- Dagens: Chokladkolakaka med karamellglass
Fredag
Förrätt
- Vispad ricotta med tomat, basilika och krutong
- Tunworth med lammtartar
- Kycklinglevermunk med plommon
Huvudrätt
- Lammstek med tillbehör och pommes
- Hemgjord lammkorv med styvad potatis, variation på rödbeta
och hemgjord senap. lamm - Puffade betor, pocherat ägg, skummig hollis och mer betor
Dessert
- Havtornssorbet, med grillad sockerkaka, lakritsmaräng miso och fernetkola
- äpple och kärnmjölkglass, med äppelsnö och fänkålscrunch ,
dillsnö - Plommon tarte tatin med vinäger och rosglass
Lunchmeny – Second Floor
Second Floor har stängt och kommer att öppna senare under terminen.
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Stängt