Malmö stad
$left
$middle

Ät lunch på våra restauranger

Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.

Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.

Våra restauranger

Restaurang First Floor

First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.

Bordsbokning

Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46

Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00

Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)

Adress
Kungsgatan 44, entréplan.

Restaurang Second Floor

Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.

Bordsbokning
Bordsbokning sker endast särskilda tillfällen. Gäster tas emot i mån av plats i samband med öppning. Antal platser som tillgängliga i restuaurangen kan variera, då resturangen är en läromiljö för våra elever.

Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30

Adress
Kungsgatan 44, våning två.

Lunchmeny – First Floor

Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.

Med reservation för ändringar.

Måndag

Förrätt

  • Ravioli med ricotta, spenat och citron
  • Vol au vent med svamp med kyckling och dragon
  • Röd curry och kokossoppa med wonton

 

Huvudrätt

  • Steak onglet med bearnaisesås, baconlindade gröna bönor, torkade tomater och pommes frites
  • Fläskschnitzel med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinssky, kapris och sardellsmör
  • Färsbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och brysselkål

Dessert

  • Chokladmousse med vispad grädde
  • Créme Brulée med hallonsorbét
  • Buttermilk pudding med rabarberkompott och crumble

Tisdag

Förrätt

  • Filodegsknyten med fetaost, tzatziki och bakade tomater
  • Quiche Lorraine
  • Toast skagen a la Tore Wretman

Huvudrätt

  • Farfar Lennarts sjömansbiff
  • Vitling med vitvinsås, dill och morötter i regnbågens färger
  • Lammwallenbergare med tillbehör

Dessert

  • Fruktsallad med vaniljglass
  • Lakritspannacotta med hallonmousse
  • Chokladmousse med havtornspannacotta och karamelliserade popcorn

Onsdag

Förrätt

  • Ravioli med ricotta, spenat och citron
  • Vol au vent med svamp med kyckling och dragon
  • Röd curry och kokossoppa med wonton

Huvudrätt

  • Steak onglet med bearnaisesås, baconlindade gröna bönor, torkade tomater och pommes frites
  • Fläskschnitzel med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinssky, kapris och sardellsmör
  • Färsbiff med potatisgratäng, grönpepparsås och brysselkål

Dessert

  • Chokladmousse med vispad grädde
  • Créme Brulée med hallonsorbét
  • Buttermilk pudding med rabarberkompott och crumble

Torsdag

Förrätt

  • Sparrischeesecake med smetana
  • Havskräftsoppa med konfiterade pilgrimsmusslor
  • Rödbeta med yogurt- och getostkräm samt brynt smör med äpple och havtorn

Huvudrätt

  • Bräserade oxkinder med rotfruktspytt och ostronskivling
  • Vildsvinsfile serveras med pumpa, bakade champinjoner, rostad pärllök samt fryst smör
  • Kolja, fänkål och confiterade tomater samt kryddig morotskräm och skaldjursås
  • Älgstek serverat med bakad selleri, saltrostade hasselnötter samt fryst chorizosmör
  • Tortellini med auberginfyllning, vitivnsås och cinfiterade tometer

Dessert

  • Chokladkolakaka med karamellglass
  • Créme Brulée med mörk chokladglass och citroncurd
  • Karamellpudding

Fredag

Öppet

Lunchmeny – Second Floor

 

Måndag

Stängt

Tisdag

Förrätt

  • Krokett på kyckling och majs, riven parmesan, syrad lök samt örtmajonnäs

Huvudrätt

  • Pocherade fiskknyten av lax och torsk serveras med rostad dillpotatis, hollandaisesås, räkor och musslor
  • Vegetarisk ramen med svamp och ägg

Dessert

  • Passionspannacotta med jordgubbssalsa och kokoskaka samt crisp

Onsdag

Stängt

Torsdag

Pris: 150 kr

Förrätt

  • Ankbröst med apelsin och balsamicokräm

Huvudrätt

  • Boeuf bourguignon med potatismos
  • Höstgryta med belugalinser och rotfrukter

Dessert

  • Paté á choux, tre klassiker

Till kaffet serveras även fransk chokladkaka samt fransk nougat.

Fredag

Stängt

Kontaktinformation och länkar

sv