Malmö stad
$left
$middle

Ät lunch på våra restauranger

Våra skickliga elever lär sig laga mat från grunden, och flera dagar i veckan kan du ta del av det smakrika resultatet i våra öppna lunchrestauranger. Du blir serverad av skolans elever och maten tillagas av våra elever i moderna kök.

Måndagar och onsdagar träffar ni elever från våra vuxenutbildningar, tisdagar, torsdagar och fredagar träffar ni elever i gymnasieskolan på restaurang First Floor. På restaurang Second Floor huserar gymnasieskolans förstärkta program samt den anpassade gymnasieskolan.

Våra restauranger

Restaurang First Floor

First Floor drivs av elever och lärare på Malmö Restaurangskolas gymnasium, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt av vuxenutbildningens yrkesprogram inom restaurang och livsmedel.

Bordsbokning

Telefon för bordsbokning: 040-34 31 46

Tider för Bordsbokning: måndag till fredag klockan 10.00–14.00

Öppettider
Måndag–fredag klockan 11.30–12.45 (tid för sista insläpp är 12.45)

Adress
Kungsgatan 44, entréplan.

Restaurang Second Floor

Second Floor drivs av elever och lärare vid vår anpassade gymnasieskola och vårt förstärkta program mot restaurang och service.

Bordsbokning
För närvarande går det inte att boka bord.

Öppettider
Tisdag, torsdag och fredag klockan 11.30–12.30

Adress
Kungsgatan 44, våning två.

Lunchmeny – First Floor

Veckans priser varierar utifrån dag och årkurs. Kontakta oss för pris, telefon 040-34 31 46.

Med reservation för ändringar.

Måndag

Förrätt

  • Toast Skagen

Huvudrätt

  • Dagens fisk med pressad potatis och vitvinssås
  • Fläsksida med bakad potatis

Dessert

  • Äpple Créme brûlée
  • smulpaj

Tisdag

Stängt

Onsdag

Förrätt

  • Toast Skagen

Huvudrätt

  • Dagens fisk med pressad potatis och vitvinssås
  • Fläsksida med bakad potatis

Dessert

  • Äpple Créme brûlée
  • smulpaj

Torsdag

Förrätt

  • Sparrischeesecake med smetana (Amuse)
  • Havskräftsoppa med konfiterade pilgrimsmusslor
  • Liten oxfilé på toast med majonnäs

Huvudrätt

  • Dagens: Wallenbergare med potatispuré, lingon och ärtor
  • Fläskfilé med ört krisp, foyotsås, sauterade grönsaker och pommes chateau
  • Krämig fiskgryta med aioli och vitlöksbröd
  • Chikken tikka masala med ris
  • Falafel med hummus och tomatsalsa

Dessert

  • Creme brulee med mörk chokladglass och citroncurd
  • Karamellpudding med sega hallonremmar, karamellpopcorn och marshmallows
  • Dagens: Chokladkolakaka med karamellglass

Fredag

Förrätt

  • Vispad ricotta med tomat, basilika och krutong
  • Tunworth med lammtartar
  • Kycklinglevermunk med plommon

Huvudrätt

  • Lammstek med tillbehör och pommes
  • Hemgjord lammkorv med styvad potatis, variation på rödbeta
    och hemgjord senap. lamm
  • Puffade betor, pocherat ägg, skummig hollis och mer betor

Dessert

  • Havtornssorbet, med grillad sockerkaka, lakritsmaräng miso och fernetkola
  • äpple och kärnmjölkglass, med äppelsnö och fänkålscrunch ,
    dillsnö
  • Plommon tarte tatin med vinäger och rosglass

Lunchmeny – Second Floor

Second Floor har stängt och kommer att öppna senare under terminen.

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

Stängt

Torsdag

Stängt

Fredag

Stängt

Kontaktinformation och länkar

sv