Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Vill du jobba som kock, bartender, bagare eller konditor? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet någonting för dig.
Efter tre år hos oss går du ut med en yrkesexamen som ger dig möjlighet att söka jobb direkt eller studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.
Våra inriktningar
Detta läser du
Under året
År 1
Första året läser du samma kurser oavsett vilken inriktning du har valt. Det gäller både gymnasiegemensamma och programgemensamma ämnen.
År 2
Andra året väljer du inriktning mot antingen kök och servering, bageri och konditori eller färskvaror, delikatesser och catering.
År 3
Sista året spenderar du en hel termin på arbetsplatsförlagt lärande. Där får du möjlighet att finslipa dina kunskaper utifrån branschens behov och efterfrågan.
En praktisk utbildning
På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du en yrkesutbildning med grundläggande kunskaper för att kunna ta ett jobb som kock, servitör, bartender, bagare/konditor eller ett jobb med färskvaruhantering.
Eftersom vi driver en egen offentlig restaurang och ett konditori, blir det skarpt läge för dig från första dagen. Det betyder att du redan från början får möjlighet att träna på ditt kommande yrke så att du blir väl rustad för verkligheten och för framtiden.
Högskolebehörighet
Har du planer på att söka till högskolan läser du de högskoleförberedande kurserna inom det individuella valet, eller inom de programfördjupande kurserna. Vår duktiga studie- och yrkesvägledare hjälper dig att välja rätt.
Efter gymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig både yrkesexamen och högskolebehörighet. När du är klar kan du alltså välja mellan att börja jobba eller studera vidare på yrkeshögskola eller högskola.