$left
$middle

Sök till oss

Våra elever skapar en levande skola där konstarterna, media och vetenskaperna möts.

En plats för skapande och lärande

Malmö latinskola är en plats för skapande och lärande. I våra lokaler ryms allt från naturvetenskap och media till utställningar och föreställningar.

Att bry sig om och att påverka är viktigt för både elever och personal på Malmö latinskola. Vi arbetar för att du ska få handlingskompetens för att kunna förändra det samhälle vi lever i.

En skoldag

Varje klass har ett klasschema med lektioner som är gemensamma för alla elever i klassen. Inom klassen kan schemat variera för varje elev beroende på de val av kurser som eleverna har gjort. Oftast börjar lektionerna klockan 08.30.

Det kan ske ändringar i schemat. Schemat läggs i samarbete med arbetslagen så att schemat underlättar ämnesövergripande undervisning, projekt, teman med mera.

Skolrestaurang Choice

Vår restaurang och café är öppet hela dagen, vi kallar det ibland för vårt ”vardagsrum”. Där kan du äta frukost, lunch, plugga, träffa din mentor och prata med kompisar. Där finns också en radiostudio om du vill sända poddradio och en scen där det ofta är lunchkonserter.

Elever på vår skola betraktas som en riktig matgäst och erbjuds en helhetsupplevelse. Den helhetsupplevelsen innebär en inbjudande miljö, flexibilitet, samt vällagad mat som till stor del är baserad på ekologiska råvaror.

Ta reda på mer om oss

Kontaktinformation och länkar

sv