$left
$middle

Hjälp i studierna

Vårt elevhälsoteam på skolan jobbar med att stötta och hjälpa er elever. Det kan handla om utbildnings- och yrkesvalsfrågor, men också stöttning om det uppstår hinder i studierna. Alla elever på skolan ska ha möjlighet att kunna hänga med i studierna.

I ett tidigt skede berättar vi om vår studiepedagogik till vårdnadshavare på ett föräldramöte i början av terminen. En gång per termin genomförs ett utvecklingssamtal där vi (elev, vårdnadshavare och mentor) tillsammans går igenom studieplanen.

Det är viktigt för oss att du, som elev/vårdnadshavare, kontaktar mentorn eller vårt elevhälsoteam om det uppstår hinder i studierna. Kanske är det så att du behöver stöd för att hinna med ditt skolarbete?

Elevhäsoteamet på skolan stödjer och hjälper skolans elever i personliga frågor samt utbildnings- och yrkesvalsfrågor. De arbetar både med enskilda elever och grupper/klasser. I teamet ingår rektor, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, kurator och studie- och yrkesvägledare.

Specialpedagog och speciallärare har ett särskilt ansvar för elever i behov av särskilt stöd på samtliga program på Pauliskolan.
Du som vet att du har läs- och skrivsvårigheter / matematiksvårigheter / inlärningssvårigheter är välkommen hit, så tidigt som möjligt, för att prata igenom din situation så att starten på din gymnasieutbildning blir så bra som möjligt.

Specialpedagog och speciallärare har tystnadsplikt och arbetar bland annat med:

  • Läs- och skrivutredningar
  • Utredningar matematiksvårigheter
  • Råd och stöd till elever som har behov av alternativa verktyg
  • Riktat stöd till elever med läs- och skrivsvårigheter / matematiksvårigheter / inlärningssvårigheter
  • Kvalificerade samtal (rådgivning, konsultation och handledning)
  • Medverka i överlämning grundskola – gymnasium
  • Förebyggande insatser såsom anpassning av klassrumsmiljöer

Hos dem kan du få vägledning och information om dina studier och om olika val du kan göra under din utbildningstid.

På skolan har våra lärare en timmes schemalagd tid i veckan avsatt för studiehandledning. Det är en lektion där elever, som vill, kan få extra studietid inom ett visst ämne.

Till studietorget kan du komma för att jobba med dina studier och få stöttning och vägledning av personal. Studietorget är alltid bemannat med personal under de öppettider som anslås.

Vid behov arrangerar vi en tre dagars lovskola där du kan komma för få stöd med dina studier.

Tillsammans med Malmö stads kommunala gymnasieskolor anordnas det sommarskola på två veckor. Utbildningen ligger i anslutning till avslutningen i juni.

De som kan anmäla sig är de som fattas en del av en kurs för att få godkänt betyg, dvs man fick F i kursen men lärare och elev anser att om man kan genomföra moment som saknas så att man uppnår betyget E.

Kurser som man kan anmäla sig till är kärnämneskurser, t ex svenska 1. Det är lärarstödd undervisning och skolan avslutas med ett prov. Man får betyg på kursen.

Mattecentrum erbjuder gratis hjälp till alla som pluggar matematik. Du får individuell hjälp med dina studier av Mattecentrums volontärer – människor som är duktiga på matte och som brinner för att dela med sig av sina kunskaper.

Till räknestugan är du alltid välkommen, oavsett din ålder, skola eller kunskapsnivå. Det är gratis att besöka räknestugan och det är ingen föranmälan.

sv