$left
$middle

Sök till oss

På S:t Petri skola är ledorden glädje, omtanke och kunskap.

Det finns ett tydligt samband mellan hur elever trivs och hur de presterar, därför arbetar vi för att se och bekräfta varje elevs betydelse.

Vi vill höra din åsikt och få dig att förstå att den är viktig. På S:t Petri skola har vi en aktiv elevkår som arbetar tillsammans med våra elevskydds-ombud och personal för att du ska känna dig trygg.

Om vi skulle beskriva en typisk petri-elev hade vi valt orden glädje och engagemang. Egenskaper som formar både lektioner och alla de konserter, resor och turneringar som våra elever ordnar.

Vi är en skola med ett brett internationellt perspektiv och vi samverkar med skolor och organisationer i flera länder. På S:t Petri skola ges du möjlighet att uppleva mycket.

Öppet hus

Skolan har "Öppet Hus" inför gymnasievalet varje år där du som är intresserad av skolan kan besöka oss. Du får möjlighet att se vår fina skola och få information om våra utbildningar av elever, lärare och skolledare. Vanligtvis är våra "Öppet Hus"-kvällar i slutet på november och januari.

Elever berättar

Varför väljer våra elever S:t Petri skola?

Några av våra elever delar sina erfarenheter och berättar om hur de trivs på vår skola.

Spex, idrott och vetenskap

Som elev på S:t Petri skola kommer du att få vara med om mycket roligt tillsammans med andra elever. Är du sugen på att Spexa? Idrotta mer? Eller är du vetenskapsnörd? På S:t Petri skola finns det flera elevföreningar och utskott.

Ansök till våra utbildningar

Du gör ditt gymnasieval på ansökningswebben. Webben öppnar för ansökningar den 15 januari och stänger vid midnatt den 15 februari.

Ta reda på mer om oss

Så arbetar vi

På S:t Petri skola hjälper lärarna dig att upptäcka och utveckla dina förmågor. Du kommer att gå med ambitiösa, nyfikna och motiverade kompisar.

S:t Petri i världen

På S:t Petri arbetar vi med nationella och internationella kontakter som kan bli en del av din utbildning. Vi deltar även i MEP, Model European Parliament, och EYP, European Youth Parliament.

Skolbibliotek

I vårt vackra bibliotek får du tillgång till hela världen genom böcker, uppslagsverk och digitala guider. Oavsett om du söker fakta, vill lyssna på en ljudbok eller läsa en tidning finner du ro och läslust hos oss.

Kontaktinformation och länkar

sv