Restaurang och storkök
– kock

På denna utbildning lär du dig allt ifrån vanlig husmanskost till mera avancerade maträtter. Du får också lära dig att vi också äter med ögonen när det gäller form och färg samt snygga uppläggningar.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som kock. Det blir både teoretiska och praktiska kunskaper.

Våra duktiga restauranglärare kommer att lära ut den snabbaste knivtekniken, hur du ska hålla rent på arbetsplatsen och namnen på många annorlunda grönsaker och frukter och mycket mer. Du kommer att få prova på både restaurangarbete med à la carterätter och storkök där vi lagar många portioner på en gång.

Vi förbereder dig för ett yrke som ger utlopp för din kreativitet, ger stor sammanhållning inom arbetsteamet och glädje över att kunna ge människor en upplevelse.

STUDIEFORM
Heltid

Arbetsplatsförlagt lärande

APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i kursen.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete i en expansiv bransch.

Förkunskaper
Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk årskurs 9/ delkurs D.
Utbildningstid
1000 studiestödspoäng

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.
Utbildningsanordnare / utbildningslokal
Komvux Malmö
Malmö Restaurangskola
Kungsgatan 44, Malmö

Välkommen till Malmö Restaurangskola

Eftersom Malmö Restaurangskola driver en egen offentlig restaurang och ett konditori, blir det skarpt läge för dig från första dagen. Det betyder att du redan från början får möjlighet att träna på ditt kommande yrke så att du blir väl rustad för verkligheten och för framtiden.

Kontaktuppgifter till Malmö Restaurangskola.

Foto: Frasse Franzén