$left
$middle

Restaurang och storkök – kock

På denna utbildning lär du dig allt ifrån vanlig husmanskost till mera avancerade maträtter. Du får också lära dig att vi också äter med ögonen när det gäller form och färg samt snygga uppläggningar.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som kock. Det blir både teoretiska och praktiska kunskaper.

Våra duktiga restauranglärare kommer att lära ut den snabbaste knivtekniken, hur du ska hålla rent på arbetsplatsen och namnen på många annorlunda grönsaker och frukter och mycket mer. Du kommer att få prova på både restaurangarbete med à la carterätter och storkök där vi lagar många portioner på en gång.

Vi förbereder dig för ett yrke som ger utlopp för din kreativitet, ger stor sammanhållning inom arbetsteamet och glädje över att kunna ge människor en upplevelse.

Praktisk information

Förkunskaper

Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk årskurs 9/ delkurs D.

Utbildningstid och ansökningsperiod

1000 studiestödspoäng

Se ansökningswebb för aktuella ansökningsperioder.

Studieform

Klassrum heltid.

I utbildningen ingår även arbetsförlagt lärande (APL).

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete i en expansiv bransch.

Validering

Har du kunskaper inom området kan dessa valideras och ditt slutdatum tidigareläggas. Läraren kommer att kartlägga och vid behov validera dina kunskaper när du har påbörjat din utbildning.

Mer om validering.

Foto: Colourbox

Kontaktinformation och länkar