Maxa Ung i sommar 2023

Grattis, du är nu ett steg närmare ett framtida jobb! Med hjälp av Maxas sju steg kommer du kunna maximera din praktik och rusta dig för framtiden. Vi har samlat massor av information, konkreta tips och verktyg som ger dig värdefull kunskap på väg mot jobb eller vidare studier.

Visste du att hälften av alla jobb i Skåne skapas i Malmö?

Det är sant! Malmö växer så det knakar och vi vill ha med dig och dina kompisar i stadens resa. Det är viktigt att du hittar ett jobb som du trivs med, där du kan utvecklas och bidra till utveckling.

En bra början för att hitta just ditt drömjobb är att gå igenom alla steg nedan. Du kan välja ett eller flera steg. Alla steg kan göras digitalt, men du kan också ta hjälp av våra sommarvägledare som stöd.

Kontakta Maxa-vägledarna

Vi hjälper dig maxa din praktik och framtid! Vi är till för både sommarpraktikanter och handledare för vägledning gällande de sju stegen. Klicka här för att anmäla er till workshops på Kungsgatan 44. Ni kan också höra av er om ni vill att vi kommer ut och besöker er praktikplats. E-post: maxapraktiken@malmo.se Telefon: 072-151 59 29 Telefontid: Vardagar kl. 9.00–15.00 Instagram: @maxa_praktiken

Möt Malik, Kalle och Vira

Maxa har tagit hjälp av tre ungdomar som har intervjuat olika arbetsgivare och vägledare i Malmö. De har fått tips om hur de kan landa drömjobbet, välja rätt eller bara veta mer om hur arbetsgivare tänker när de anställer ungdomar.

Steg 1: Framtidens arbetsmarknad

I det här steget får du en introduktion till arbetsmarknadskunskap.

Steg 2: Olika yrken

I steg 2 får du veta mer om den svenska arbetsmarknaden kopplat till dig, dina intressen och olika yrken.

Steg 3: Din kompetens

Meningen med detta steg är att du ska få fördjupad insikt om dig själv, dina styrkor, förmågor och egenskaper.

Steg 4: CV och personligt brev

Det här steget ska ge dig insikt och praktisk kunskap om hur du kan presentera dig själv. Du lär dig lyfta fram dina styrkor, erfarenheter och kompetenser inför jobbsök.

Steg 5: Söka jobb

Dags att söka jobb! Genom att gå igenom alla tidigare steg har du nu allt du behöver för att börja söka.

Steg 6: Plugga vidare efter studenten

Här får du information och inspiration om olika utbildningsmöjligheter efter gymnasiet.

Steg 7: Starta eget och bli din egen boss

Är du en person med framåtanda och handlingskraft? Har du förmåga att organisera och förverkliga dina idéer? Då kanske egenföretagande är något för dig!

Om Maxa

Maxa är ett projekt som genomfördes för första gången som en pilot sommaren 2022 i syfte att öka arbetsmarknadskunskapen och valkompetensen för Ung i sommar-praktikanter i Malmö stad.

Maxa är ett samarbete mellan arbetsmarknads och socialförvaltningen, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, grundskoleförvaltningen och Pedagogisk Inspiration.

Kontaktinformation och länkar

sv