Wisdome i Malmö

© Visualiseringscenter i Norrköping, Barabild.se

© Visualiseringscenter i Norrköping, Barabild.se

Våren 2021 inviger vi ett visualiseringscenter på Malmö Museer! En upplevelsearena med domteater, digitala labb och lärmiljöer. Med visualiseringsteknik i framkant kommer centret att erbjuda upplevelser som tar oss lite längre bort, lite närmare inpå och lite djupare än var vi tidigare varit.

Visualiseringscentret kommer att bestå av en 360-graders domteater, en slags högteknologisk biograf med upplevelser som omger dig som besökare, samt ett antal experimentlabb och lärmiljöer med visualiseringsteknik som till exempel VR och interaktiva digitala stationer.

Just nu byggs domen där hörsalen varit belägen på Teknikens och Sjöfartens hus. I domen, med plats för 60 personer, visas filmer och interaktiva upplevelser och i labben kan du testa, experimentera och lära dig nya saker som väcker nyfikenhet och intresse för vetenskap, historia och framtid.

Tillsammans utgör de en lekfull plats för seriösa frågor som tar dig som besökare till platser du aldrig själv kunnat nå. De skapar förståelse för det som är för litet, för stort, för snabbt eller för långsamt för människan att uppfatta.

Med stöd från:

Senast ändrad: 2020-05-26 14:46