Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Nu är hösten här. Passa på att njuta av ljuset så länge det varar och bege dig på upptäcksfärd i skogen! Titta på naturen, plocka en ovanlig svamp, eller spana på alla djur som bor där. Här hittar du tips på bra höstböcker.

  Bild på barn som tittar på snigel som ligger i en vuxens hand
 2. Att längta efter ett djur har många gjort. Man bara måste ha ett djur – och helst ska det gå fort! Så här kan varje djurtok hitta en bra bok. Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på guldfiskar i en skål
 3. Jo, man kan faktiskt ägna sig åt hästar dygnet runt. Vara i stallet. Rida. Pyssla med hästar. Prata om hästar. Drömma om hästar, och läsa om hästar. Här hittar du massor av mysiga, roliga, sorgliga och spännande hästböcker!

  Bild på häst med stor vit fluffig tovig man
 4. En liten, liten lögn är väl inte så farligt? Du kanske ljuger (bara lite) för att vara snäll? Då gör det väl inget? Men en liten lögn kan växa förfärligt fort... vad ska du göra då? Här är några böcker om lögner som ställt till med små bekymmer och stora katastrofer!

  bild på Pinoccio med lång näsa
 5. Varför är just du du och inte nån annan? Hur är ditt liv, och varför det? Här är böcker för dig som är läsvan.

  Bok med flygande sidor
 6. En resa kan ha många mål. Eller gå ut i det totalt okända. Resor kan vara lugna och trevliga – eller fyllda med äventyr och faror. Här hittar du böcker om den sorts resor där det är bra att någon med sig som man kan hålla i handen.

  Objektsmallsbild