Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Nu såhär i juletid vill vi passa på att dela med oss av några bra boktips som får dig i julstämning. Böckerna passar barn från ca 2 till 12 år. Några passar även hela familjen. Trevlig julläsning!

  Paket i olika paket inslagna på en lila bakgrund
 2. Är framtiden ljus eller mörk? Har jorden blivit en soptipp, ett slagfält eller ett paradis? Ingen vet men många läser böcker om det. Här hittar du som är läsvan böcker på temat framtiden.

  Bild på raket som lyfter från jorden med eld
 3. Hur knäppt kan det bli? Hur konstigt kan det bli? Hur knasiga böcker finns det egentligen? Ingen vet! Här är några böcker med hög knasfaktor och skrattgaranti! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  bild med blåa monster som visar tänderna
 4. En resa kan ha många mål. Eller gå ut i det totalt okända. Resor kan vara lugna och trevliga – eller fyllda med äventyr och faror. Här hittar du böcker om den sorts resor där det är bra att någon med sig som man kan hålla i handen.

  Objektsmallsbild
 5. Kärlek kan drabba vem som helst när som helst. Ibland slår den två personer samtidigt. Då kan man bli ihop och pussas och mysa. Att bli kär för första gången är väldigt pirrigt! Men det är det andra gången också, och tredje och och tjugotredje! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Objektsmallsbild