Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Vill du lära dig roliga och spännande fakta om ägg, baka mumsiga muffins med näbb, eller bara mysa och läsa en bra påsksaga? Detta och mycket mer kan du hitta i de här påskiga böckerna!

  Bild på harar som håller påskägg
 2. Är framtiden ljus eller mörk? Har jorden blivit en soptipp, ett slagfält eller ett paradis? Ingen vet men många läser böcker om det. Här hittar du som är läsvan böcker på temat framtiden.

  Bild på raket som lyfter från jorden med eld
 3. Skattar bäst som skrattar sist? Eller är det den som garvar högst som skrattar bäst? Eller är det bästa skrattet kanske ett tyst fnissande? Oavsett vilket – det finns gott om roliga böcker! Här är några av dem.

  Bild på sol som skrattar
 4. Vad är du rädd för? Tänk om du måste göra något läskigt i alla fall? Då är det bra att vara modig. Kanske kan du bli en riktig hjälte? Här har vi samlat massor med modiga hjältar! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Objketsmallsbildhjalte
 5. Skåne – soligt och snällt eller ruggigt och ruskigt? I de här böckerna visar Skåne sina sensationellt spännande sidor!

  Bild på svartvita siluetter öresundsbron och ett pariserhjul
 6. Gillar du att se vad som händer? En bild kan säga mer än tusen ord! Här hittar du tecknade serier som passar både dig som är nybörjarläsare och läsvan.

  Pratbubblor med uttryck från tecknadeserier