Biblioteket hemifrån

På den här sidan har vi samlat våra e-tjänster som du når från din egen dator, platta eller telefon – från e-böcker och tidningar till film och databaser.

Du behöver ha ett bibliotekskort för att använda de flesta av våra e-tjänster. Om du inte har ett kort kan du skaffa ett bibliotekskort online.

 1. Med e-böcker och e-ljudböcker har du alltid nära till biblioteket. Slipp stå i kö och välj bland 45 000 titlar av digitala medier.

  Person i hatt ligger på filt och läser e-bok.
 2. Med Cineasterna kan du se på kvalitetsfilm hemifrån – allt från storfilmer och nyheter till dokumentärer och smalare film.

  Datorskärm och två plattskärmar visar olika filmer.
 3. Med tjänsten Pressreader kan du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen – både hemifrån och på biblioteket.

  Digitala tidningar visas på skräm.
 4. Du som är över 70 år eller i annan riskgrupp för coronaviruset, kan beställa bokpåsar med böcker och ljudböcker – utlånade och klara – för upphämtning på biblioteket av anhörig eller annat ombud. 

  Guldig påse med böcker i.
 5. Lyssna på musik via din dator eller mobil helt gratis och utan reklamavbrott – klassiskt, jazz, folk- och världsmusik.

  Trummor, cello och piano på en scen.
 6. I våra databaser kan du hitta information om ett särskilt ämne. Du kan exempelvis söka efter ett ord i Nationalencyklopedin eller hitta artiklar om författare. Många av databaserna når du hemifrån.

  Hand håller förstoringsglas över en laptop.
 7. Vi har digitala språkcaféer varje onsdag klockan 17.00–18.00 för dig som vill träna din svenska. Du kan delta från vilken plats du vill via mobiltelefon eller dator.

  Två personer tittar i en bok och samtalar
 8. Bibblix är appen för dig 6–12 år som vill läsa och få boktips från någon som inte är din förälder eller lärare.

  Surfplattor med böcker på.
 9. Lär dig mer om Malmös historia. Här hittar du fler än 200 korta artiklar om Malmös kulturhistoria i vid bemärkelse.

  Vykort med bild på slottsbyggnad som numera är en del av Malmö stadsbibliotek.
 10. Bibblan svarar är en gratis svarstjänst från Sveriges bibliotek. Fråga om vad som helst och få snabbt svar från kunniga bibliotekarier.

  Person sitter vid skrivbord och använder dator.