Fria e-böcker på nätet

Här tipsar vi om några ställen där du kan hitta tusentals fria e-böcker på Internet. Du behöver inget bibliotekskort för att läsa dem.

I många fall är böckerna äldre och inte skyddade av upphovsrätten längre. Det går också att hitta nyare böcker där författarna själva valt att släppa sina verk fria.

Hos Litteraturbanken kan du läsa och söka i svenska klassiska verk och ladda ned e-böcker gratis.

Projekt Runeberg arbetar med att skapa fria elektroniska utgåvor av klassisk nordisk litteratur. De flesta titlarna är inte anpassade för e-boksläsare utan läses enklast på en dator.

Project Gutenberg

Här finns över 50 000 fria e-böcker som kan laddas ner till e-boksläsare eller läsas online i din webbläsare. De flesta böckerna är på engelska men här finns även titlar på svenska och många andra språk.

Hos Many Books hittar du ett stort urval fria e-böcker som kan laddas ner till e-boksläsare. Här finns en del klassiker men också ett stort urval av nyare titlar som författarna själva valt att släppa fria.

Goethe-Institut Schweden erbjuder den digitala tjänsten e-lån. Genom tjänsten kan du låna digitala medier, som e-böcker, e-ljudböcker eller e-tidningar för en begränsad tid.

Senast ändrad: 2019-03-05 11:20