Biblioteken i coronatider

Just nu är biblioteken inte en mötesplats. Biblioteken är öppna men med flera begränsningar. Vi har inga studie- eller sittplatser, öppettiderna är minskade och du får vara på biblioteket i max 30 minuter. Varje bibliotek har även ett maxantal för hur många besökare som får vistas där samtidigt. Här hittar du all info om åtgärder och erbjudanden.

Läs mer

Bibliotekskatalogen inte tillgänglig natten till 22 juni

Natten mellan 21 och 22 juni kommer du inte ha tillgång till bibliotekens katalog Malin. Från och med klockan 01.00 och några timmar framåt kan du inte använda katalogen. Detta beror på en uppdatering i systemet.

Världens bibliotek

Världens bibliotek är en digital tjänst. Här hittar du e-böcker och ljudböcker på andra språk än svenska.


Du skaffar ett konto med din e-postadress. Sedan loggar du in för att läsa och lyssna. När du vill, så mycket du vill.

Tjänsten är en del av biblioteken i Sverige, finansierad av skattepengar och därför gratis att använda.

Syftet med Världens bibliotek är att främja läsning och kunskap för att alla ska kunna verka i samhället på egna villkor. Alla människor har enligt språklagen rätt till sina språk och en språklig utveckling. Alla har också rätt till att deras språk och kulturella identiteter blir synliggjorda och värdesatta.

Världens bibliotek drivs av Biblioteken i Malmö, i samverkan med Stockholm Stadsbibliotek och Nasjonalbiblioteket. Tjänsten finansieras av Kungliga biblioteket och Kulturrådet, som en del av satsningen Stärkta bibliotek, samt av Nasjonalbiblioteket i Norge.