$left
$middle

Om verksamheten för barn och unga

Vi erbjuder en inspirerande miljö och verksamhet för barn – både under skoltid och fritid.

Litet barn i mössa tittar på böcker.

Besök oss för att låna hem böcker och tidskrifter, för att vara med på någon aktivitet eller för att låna en dator.

Biblioteksrummet

För små barn

På småbarnsavdelningen hittar du bilderböcker, sagor, pekböcker, sånger, rim och ramsor. Småbarnsavdelningen omges av mjuka material så att de allra minsta barnen ska känna sig hemma. Slå er ner i den gröna soffan eller i fönsterbänkarna och läs en bok tillsammans. Här hittar du även böcker som passar nybörjarläsaren.

För lite äldre barn

För lite äldre barn finns faktaböcker om allt mellan himmel och jord och kapitelböcker i olika genres. Det finns dessutom filmer, tv-spel, ljudböcker, musik-cd, tidskrifter och böcker på andra språk än svenska.

För ungdomar

I ungdomshörnan finns ett stort urval av ungdomsböcker på svenska och engelska. Här hittar du även filmer för ungdomar och flera mysiga läsplatser.

Har du svårt att hitta bland böckerna hjälper vi dig gärna att hitta böcker som kan passa för just dig.

Program

För de små barnen erbjuder vi under terminerna sagostunder. Förskolor måste boka plats i förväg, men barn och deras föräldrar är välkomna utan att anmäla sig.

Du som är förälder och är hemma med ditt barn är också välkommen till oss. Varje termin erbjuder vi teater eller sångstund och sagostund mini.

För förskoleklasser

Alla förskoleklasser bjuds på vårterminen in till en biblioteksintroduktion. Vi läser en saga och visar vad du kan göra på biblioteket. När det är dags att gå hem får barnen med sig en överraskning som förhoppningsvis ska locka till framtida biblioteksbesök.

Lovaktiviteter

Under skolloven finns ofta lovaktiviteter för lite äldre barn. Information om aktiviteter finns på webben och på biblioteket finns också ett programhäfte där all information finns. På biblioteket finns också alltid en tävling som barnen kan göra.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du har frågor eller funderingar!

Kontakt

För mer information om barn- och ungdomsverksamheten kan du kontakta:

Lena Persson
Bibliotekarie
Tel: 040-660 85 60
lena.persson4@malmo.se