Biblioteken i coronatider

Just nu är biblioteken inte en mötesplats. Biblioteken är öppna men med flera begränsningar. Vi har inga studie- eller sittplatser, öppettiderna är minskade och du får vara på biblioteket i max 30 minuter. Varje bibliotek har även ett maxantal för hur många besökare som får vistas där samtidigt. Här hittar du all info om åtgärder och erbjudanden.

Läs mer

Om vuxenverksamheten

Hos oss kan vuxna låna böcker, läsa tidningar, gå på intressanta program och få hjälp av våra bibliotekarier.

Bokhyllor, bokställ, grön växt på klinkergolv.

Utbud och resurser

I utbudet finner du bland annat tusentals böcker, tidningar och tidskrifter. Här har du också tillgång till kopieringsmaskin, skrivare, skanner, datorer och wifi så att du kan koppla upp din laptop, telefon eller surfplatta. Vid studieplatserna finns även uttag till elnätet.

Vi finns här för dig

Behöver du hjälp så tveka inte att fråga i informationsdisken. Om du har en fråga som tar lite mer tid så kan du "boka en bibliotekarie" för att få personlig hjälp med att hitta information, komma i gång med din surfplatta eller vad nu vill ha hjälp med.

Program och aktiviteter

Våra program sträcker sig från de populära bokcaféerna och intressanta föreläsningar till juridisk hjälp, språkcaféer och läxhjälp.