Dans

Läs mer om hur Malmö Kulturskola arbetar för att minska risken för smittspridning av Covid-19.

Läs mer

På kulturskolan finns det kurser i flera olika dansstilar. Jazzgrove, klassisk balett, show- & jazzdans för att nämna några kurser vi erbjuder inom dans!

  • Från 7 år

Dansmix

Lär dig dansens grundtekniker på ett lekfullt sätt. Genom dansen upplever du musiken och pulsen med hela kroppen. Du tränar steg och kombinationer samt utvecklar din motorik och koordination. Du lär dig använda kroppens rörelser för att uttrycka känslor och stämningar. Vi skapar även dans genom improvisation och koreografi.

Från 7 år

Klassisk balett

Balett ger styrka, smidighet, koordination och bra hållning. Den är också en byggsten i andra dansstilar som till exempel jazz och show. Vi jobbar traditionellt vid stången för att sen röra oss i hela rummet.

Från 7 år

Show- & jazzdans

Du dansar till jazz, funk, rock, R&B och musikal. Varje lektion innehåller teknikuppvärmning, inlärning och träning av danssteg, improvisation och koreografi. I grupperna för de yngre barnen (7-8 år) närmar vi oss dansens värld på ett lekfullt sätt.

Från 7 år

Jazzgroove

Jazzgroove är en dansstil med influenser från den urbana dansen som t.ex. hiphop men blandas upp med jazz och andra danstekniker. Det dansas främst till R&B och hiphop men även andra musikgenrer förekommer. Lektionerna består av uppvärmning med fokus på teknik, styrka, koordination och efter det får man lära sig kombinationer/koreografier där vi jobbar mycket med musikalitet och sceniskt uttryck.

Från 11 år

Contemporary jazzdance

Fortsättningskurs. Lektionerna bygger på den grundteknik som används inom jazzdans och modern dans (contemporary). Uppvärmningen innehåller teknik, styrka och stretch sedan arbetar vi med koreografi där vi övar uttryck och känsla. Contemporary jazzdance kan både vara energisk och kraftfull samt mjuk och flytande. Vi dansar till olika musikstilar från afrikanska trummor till lyrisk ballad eller till pampig filmmusik.

För dig som har minst 1 års förkunskaper i dans och vill ha utmaningar.

Från 12 år


Streetdance

Streetdance brukar användas som ett paraplynamn som innefattar flera olika stilar som t.ex Breaking, Popping, Locking, Hiphop och House.

I nybörjargruppen kommer du att få lära dig grundstegen i Hiphop, som är en stil med mycket gung och känsla. Vi kommer också att träna på olika grooves (gunget i kroppen) och öva på koreografier som vi dansar till hiphop-musik.

I fortsättningskursen (för dig som har minst 1 år förkunskaper i dans och vill ha utmaningar) kommer vi att lägga fokus på två stilar. Hiphop - som är en stil med mycket gung och känsla. House - som är en stil med detaljerat fotarbete till musik i högre tempo.Vi kommer att träna på groove (gunget i kroppen), öva på koreografier och testa på freestyle där vi improviserar utifrån de steg vi lärt oss.

Från 10 år