$left
$middle

Boll- och aktivitetsytor

Runtom i Malmö finns massor av bollfält, fotbollsplaner och mulltiarenor där du kan ägna dig åt bollsport och andra aktiviteter.

Boll- och aktivitetsfält

I anslutning till många av Malmös idrottsplatser finns boll- och aktivitetsfält som passar bra för att spela fotboll eller andra aktiviteter. Boll- och aktivitetsfälten är är öppna för spontananvändning när de inte är bokade av föreningar.

Fotbollsplaner

I många av Malmös parker och bostadsområden finns små fotbollsplaner som är öppna dygnet runt för alla som vill nyttja dem.

Fotbollsplaner på idrottsplatser

På de allra flesta av Malmös idrottsplatser (IP) finns fotbollsplaner med konstgräs eller grus. Dessa fotbollsplaner är ofta bokningsbara via bokningssystemet Rbok. Du kan se vilka tider planerna är bokade i Malmö stads bokningssystem Rbok.

Under de tider då planerna inte är bokade är de öppna för alla som vill komma och spela boll eller göra någon annan aktivitet.

Multisportarenor

Fyra personer som spelar basket på en multisportarena vid Enskifteshagen i Malmö.

Fyra personer som spelar basket på en basketplan vid Enskifteshagen i Malmö.

Runt omkring i staden finns det multisportsarenor som kan användas fritt utan att behöva bokas. På en multisportarena kan du utöva flera olika sporter som fotboll eller basket på konstgräs- eller gummiasfaltsyta.

Alla platser är utrustade med ståkastare till cirka klocka 22.30 på kvällen.

Puckelbollsplan

En puckelbollsplan med gropar och kullar och ojämna linjer. Målet i mitten är inte format som ett normalt fotbollsmål utan slingrar sig på ett ovanligt sätt vilket gör det extra svårt att göra mål och försvar sig.

I Kroksbäcksparken finns en unik puckebollsplan med kullar och pucklar, linjerna krokiga och målen olika stora.

Många lever i tron att livet är en rättvis spelplan, att planhalvorna är lika stora och att målen alltid har minst ett kryss. Men egentligen studsar bollen aldrig riktigt dit du vill och planen är både gropig och ojämn.

Samtidigt neutraliserar planens ojämnheter spelarnas skicklighet. Det är inte alldeles säkert att den bästa fotbollsspelaren också är den största puckelbollhjälten.

Puckelbollplanen är en interaktiv skulptur uppfunnen och designad av konstnären Johan Ferner Ström/Urban Art Solutions.

Kontakta oss

Malmö stads kontaktcenter

Telefon:
040-34 10 00
Telefontider:
Vardagar 08.00–17.00
sv