$left
$middle

Vattenvetarklubben

Vattenvetarklubben är klubben för dig 7–19 år som är nyfiken på vatten och mycket annat!

Foto: Marcus Markusson och Jenny Eliasson, Malmö Museer

Tillsammans utforskar vi vatten, från minsta bäck till Öresund och allt där emellan. Vi undersöker vad som finns i och på vattnet, stort som smått.

Under 2022 kommer klubben att förändras och utvecklas. Nytt är att vi utökar medlemsåldern upp till 19 år. Vi kommer främst att satsa på aktiviteter under skolloven. Innehållet i klubben kommer att breddas och handla om allt möjligt spännande som vi håller på med på Malmö Museer – inte bara vatten. Har du en idé på en aktivitet eller något annat? Skicka gärna in förslag till Karin.bengtsson@malmo.se.

Som medlem i Vattenvetarklubben har du möjlighet att delta i våra kostnadsfria aktiviteter där vi utforskar och upptäcker tillsammans.

Vattenvetarbussen

Henrik, museipedagog på Malmö Museer, visar Vattenvetarnas buss och alla fiffiga verktyg som gör bussen till ett mobilt vattenlabb.

Vår undervattensrobot

Henrik, museipedagog, visar Malmö Museers undervattens-ROV. Det är en undervattensrobot som kan filma livet i både söt och saltvatten. Roboten används bland annat av Vattenvetarna för att undersöka livet i vattnet.

sv