$left
$middle

Museiklubben

Museiklubben är klubben för dig 7–19 år som är nyfiken på allt som händer på vårt museum!

Foto: Marcus Markusson och Jenny Eliasson, Malmö museum

Tillsammans utforskar vi spännande saker på Malmö museum. Det kan vara att undersöka vad som finns i och på vattnet, stort som smått, till exempel vad som gör att stora tunga skepp kan flyta eller hur en pirayas tänder ser ut. Eller så får vi veta mer om Malmöhus Slotts hemliga historier. Vad gör arkeologer och vad hittar de? Det finns mycket spännande och roliga upptäckter att göra.

Föreslå gärna aktiviteter!

Vi kommer främst att satsa på aktiviteter under skolloven. Har du en idé på en aktivitet eller något annat? Skicka gärna in förslag till Karin.bengtsson@malmo.se.

Medlemsskap

Som medlem i Museiklubben har du möjlighet att delta i våra kostnadsfria aktiviteter där vi utforskar och upptäcker tillsammans.

Museiklubben är omvandlad från den tidigare Vattenvetarklubben.

Vattenvetarbussen

Henrik, museipedagog på Malmö museum, visar vår buss och alla fiffiga verktyg som gör bussen till ett mobilt vattenlabb.

Vår undervattensrobot

Henrik, museipedagog, visar Malmö museum undervattens-ROV. Det är en undervattensrobot som kan filma livet i både söt och saltvatten. Roboten används bland annat av Vattenvetarna för att undersöka livet i vattnet.

sv