$left
$middle

Modest Fashion

I denna modeutställning tolkar unga kvinnor klädstilen Modest Fashion, trenden som fick ett stort genombrott på 2010-talet.

Foto: Simon Norlin och Melissa Chin-Shin Zabihi.

  • 19 februari 2022-23 november 2023
  • Slottsholmen

Modest Fashion är en global modetrend som fick ett stort genombrott under 2010-talet. Många av de stora modehusen såväl som klädkedjor har egna modest fashionkollektioner.

Det finns ingen exakt tolkning av stilen, utan den skiftar utifrån bärarens bakgrund, livsåskådning och personliga preferenser. Inom trenden Modest Fashion ryms allt från street fashion till haute couture.

Bilder från utställningen. Foto: Matilda Thulin.

I utställningen möter du unga modeintresserade kvinnor i Malmö som tillsammans med studenter från Tillskärarakademin tolkat stilen genom att tillsammans designa och ta fram nya plagg.

Utöver de färdiga plaggen visas designskisser, filmer och andra exempel på plagg inom klädstilen. I utställningen får du också en inblick i en Malmöbaserad influensers garderob fylld med Modest Fashion.

Snabba fakta

  • Den globala marknaden för Modest Fashion beräknades öka till 368 miljarder dollar under 2021, vilket skulle bli en ökning med 51 % sedan 2015.
  • Antalet sökningar på Pinterest avseende Modest Fashion ökade det första kvartalet 2019 med 500 %.
  • Sveriges största influenser för Modest Fashion Imane Asri har ungeför 160 000 följare på instagram. Hon vann priset för årets look på elle-galan 2020.

Modest Fashion är en fortsättning på museets långsiktiga arbete med att lyfta fram viktiga kvinnor i historien och samtiden. Utställningens utformning och innehåll arbetas fram av hela gruppen.

Vanliga frågor och svar om utställningen

Den senaste tiden har det varit debatt om Malmö museums utställning Modest Fashion i press och sociala medier. Här har vi samlat de vanligaste frågorna om utställningen och besvarat dem:

Modest fashion kommer att visas på Slottsholmen, en trappa upp till höger.

Kontakta oss

sv