$left
$middle

Katrinetorp landeri

Katrinetorp landeri en av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelsk landskapspark.

Innehåll

Entré Katrinetorp

I det gamla ombyggda stallet finns Katrinetorps Entré. Här finns gårdskontoret med personal på plats som kan svara på frågor om Katrinetorp, våra historiska visningar och utställningar.

Katrinetorps trädgårdskafé

På Katrinetorps trädgårdskafé kan du ta en kopp kaffe med hembakat eller äta en god bit mat. Många av råvarorna som används i köket kommer direkt från Katrinetorps trädgård.

Ett gammalt slitet svartvit bild på huvudbyggnaden på Katrinetorp. 

Katrinetorps historia

Katrinetorp var ett så kallat landeri – en jordbruksfastighet som ägdes eller arrenderades av en borgare, oftast en förmögen köpman, och användes som sommarbostad och för större bjudningar.

Katrinetorps vänförening

Landeriet har också en vänförening som genom engagemang och praktisk delaktighet förstärker kulturvärdet och upplevelsen av Katrinetorp.

Aktuellt och nyheter

Utställningen På pricken 11-26 mars

Efter några år av pandemi är det äntligen dags igen för konstutställning på Katrinetorps landeri med verk av elever på Valdemarsro gymnasium. Vernissage 11 mars klockan 13.00. Välkommen!

sv