Praktisk information
Här listas praktisk information från A–Ö.
Ackreditering
För att få tillträde till platser där du kommer utföra ditt volontärsuppdrag krävs en så kallad ackreditering. Det är en plastbricka som du hänger runt halsen som du alltid måste bära när du är i tjänst. Du ska personligen hämta ut din ackreditering tillsammans med din teamledare som kommer skicka datum och tid.
- Ackrediteringscentret ligger på Hyllie Vattenparksgatan 4.
- Du ska ta med samma ID som du använde när du ansökte om att vara volontär.
- Har du en ny ID-handling tar du med dig det så löser personalen det på plats.
Din ackreditering räknas som en värdehandling och har ett stort säkerhetsvärde. Tappar du bort din ackreditering tillkommer en avgift på 50 euro för att få ut en ny. Du ska enbart ha din ackreditering på dig i samband med dina pass. Se till att förvara den hemma på ett säkert ställe när du inte använder den.
OBS! Dela inte foton av din ackreditering.
Eurovision 2024 production app
Vissa av er kommer få ett mejl med inloggninguppgifter till en Eurovision-app. Det är enbart ett fåtal som kommer få tillgång och det är SVT som bjuder in de volontärer de anser behöver informationen som publiceras i appen . Ni som får mejlet med inloggningsuppgifter ska ha det, ni som inte får det är inte i behov av informationen som finns där.
OBS ingen information från appen får spridas vidare i någon form.
Förvaring
Det kommer finnas plats för förvaring i mindre omfattning i alla volontärshubbar (begränsat antal låsbara skåp). Men ta endast med det ni absolut måste för dagen. Inga stora väskor. Ni ansvarar själva för allt ni förvarar på hubbarna.
ID-kontroll
Kläder
Alla volontärer får ett kit innehållande collegetröja, t-shirts (2 st), vindjacka, gympapåse och vattenflaska. Ni hämtar ut dessa i samband med ackrediteringen.
Det är fritt fram att göra era kläder mer personliga genom att pimpa med glitter och personliga detaljer! Tänk dock på att glittra hållbart och inte använda löst glitter av plast. Använd istället paljetter du har hemma, addera en discokula eller en girlang från jullådan eller gör egna dekorationer av återbrukat material.
Mat
Det serveras vegetarisk lunch och middag samt kaffe/te/vatten och frukt på alla volontärshubbarna. Det kommer finnas kyl och mikrovågsugn om du vill ta med egen mat.
Mattider Malmömässan:
- Lunch serveras kl. 11.00–16.00.
- Middag serveras 16.30–20.00.
Mattider Folktes Park och Malmö Live:
- Lunch serveras kl. 11.30–14.00.
- Middag serveras 17.00–19.30.
Wraps finns nattid på alla hubbar.
Maten som serveras är vegetarisk, laktosfri och nötfri. Planerar du att äta under ditt pass och har andra allergier får du gärna höra av dig tre dagar innan till asa.jarlstam@malmo.se eller anna.natzen@malmo.se.
Det kommer finnas en innehållsförteckning för allt som serveras.
Förmånsbeskattning
Enligt Skatteverkets regler så räknas lunch och middag som en förmån, vilket innebär att du som tar del av maten kommer att förmånsbeskattas. Hur stor skatten blir beror på var du bor, vilka andra inkomster du har samt din ålder. Du som exempelvis bor i Malmö, arbetar, är under 65 och har en årsinkomst på 350 000 kr, kommer i samband med din kommande deklaration att bli beskattad med 25 kr per måltid.
För att ta del av maten som erbjuds anmäler du det på plats vid varje måltid. Föredrar du att äta din egen mat behöver du inte säga till.
Resor
Som volontär kommer du kunna åka gratis med Skånetrafiken inom Malmö i samband med dina pass. Du visar upp din ackreditering på tåget/bussen för att få åka med kostnadsfritt. Du kan bli ombedd att även visa upp ditt ID så ha alltid med det.
Det kommer även finnas cyklar på alla volontärshubbar som ni kan använda som ska lämnas tillbaka vid passets slut.
För våra besökare hänvisar vi även dem att använda kollektivtrafik samt Malmö by bike (hyrcyklar). Skånetrafiken kommer ha utökade tider samt ta fram en specialbiljett under Eurovision.
Schemaläggning
I appen Eventgo får du tillgång till dina pass. Hanteringen av passen skiljer sig från de olika volontärsrollerna. Vissa går själva in och bokar in sig på valda pass medan andra blir tilldelade pass.
Du får tillgång till Eventgo genom din teamledare som skickar ut en länk samt dina inloggningsuppgifter när det är dags.
Sjukdom
Om du blir sjuk eller fått andra hastiga förhinder som gör att du inte kan komma till ditt pass ska du mejla volontärcentralen på volunteer@malmo.se.
Volontärshubbar
Alla volontärer kommer utgå från tre olika hubbarna – Hyllie, Folkets park och Malmö live. På varje hubb kommer det finnas volontärsrum där ni kommer kunna ha era raster och förvara exempelvis er väskor. Volontärsrummen ska vara en avslappnande plats och vi ber alla respektera detta för att ge möjlighet till en god återhämtning.
Ni kommer ha tillgång till kaffe/te/vatten samt frukt.
Väskförbud
Totalt väskförbud gäller för alla besökare på Arenan, Malmö Live och Folkets Park. Detta gäller även mindre handväskor och mobilväskor. Undantagen är medicinväskor, skötväskor och väskor som bärs av journalister som är i tjänst och som har tjänstelegitimation.
Du som volontär ska räkna med att du inte får ha med någon väska inne på områdena men kan förvara dessa på volontärshubbarna. Din väska kommer bli genomsökt av säkerhetspersonal.
Tänk på att vissa föremål inte får tas med:
- För Malmömässan och Arenan gäller listan på förbjudna föremål som finns i SVTs produktionsapp - United by M.
- I Folkets Park vattenflaska (plast eller metall) få tas in, flaskan ska vara tom, ingen vätska få tas in på området.
Sidan senast uppdaterad: