Så arbetar vi med säkerhet
Trygghet och säkerhet är prioriterat för alla utifrån både säkerhetsläget i Sverige och i omvärlden. Malmö stad ansvarar för att rätt åtgärder ska finnas på plats i staden och vidtar åtgärder utifrån ny information, polisens hotbedömning och riskanalys.
Malmö stad ansvarar för att samordna säkerhetsarbetet för Eurovision genom samverkan med aktörer som har en central roll avseende säkerhet, trygghet och beredskap.
Malmö stad är sammankallande för en samverkansstruktur mellan Malmö stad, SVT, Malmö Arena och polisen.
Malmö stad ansvarar för säkerheten utanför säkerhetsringen runt Malmö Arena och Malmömässan, SVT och Malmö arena ansvarar för säkerheten i Malmö arena.
Trygga och glada besökare är målet med säkerhetsarbetet:
Malmö stads uppdrag är att agera trygghetsskapande för att alla ska kunna ta del av roliga arrangemang i staden – både under och efter Eurovision. Dessa tider av oro och förhöjt säkerhetsläge påverkar oss alla. Men tillsammans skapar vi trygghet. Besökare har ansvar att följa de rekommendationer som kommuniceras.
Välavvägda åtgärder för att skapa trygghet:
Malmö stad ansvarar för att rätt åtgärder ska finnas på plats i staden och vidtar åtgärder utifrån ny information, polisens hotbedömning och riskanalys. Vi kan inte berätta om allt vi gör, men för besökare innebär det både synliga och icke-synliga åtgärder.
Vi samarbetar och jobbar tillsammans:
Malmö stad har stor vana och erfarenhet av att hantera olika typer av oönskade händelser och stora arrangemang tillsammans med polis, räddningstjänst och andra samhällsaktörer. Från vardagshändelser till mer omfattande händelser. Därför har vi ett bra samarbete inför Eurovision och vi jobbar tillsammans.
Åtgärder:
Vi skapar trygghet och säkerhet tillsammans med alla som besöker Malmö och Eurovision. Säkerhetsläget i Sverige och Europa innebär att alla våra arrangemang kommer arbeta med olika typer av säkerhetsåtgärder. Följ de rekommendationer som alla nationella myndigheter och arrangörer kommunicerar via sina kanaler.
Samtal om hur vi jobbar med trygghet och säkerhet
Lyssna på ett 30 min samtal med fokus på trygghet och säkerhet. Vad gör Malmö stad för att skapa trygghet och säkerhet under Eurovision? Vad kan jag som medarbetare eller volontär bidra med? Lyssna på ett samtal med Johanna Juhlin, HR-direktör, Johan Rönning, volontäransvarig och Per-Erik Ebbeståhl, hållbarhets- och trygghetsdirektör.
Polisens budskap
I Sverige är den generella hotnivån på fyra i en femgradig skala. Den hotnivån gäller för hela Sverige och det skiljer sig inte åt från stad till stad. Det finns ingen specifik hotbild mot just Malmö.
Vi har inga indikationer på att något våldsdåd ska ske i samband med Eurovision och vi förväntar oss inte heller det. Vi arbetar tätt ihop med Säkerhetspolisen för att upptäcka alla eventuella hot och stoppa dem i god tid.
Vi kan försäkra allmänheten att vi kommer att ha mycket gott om poliser som arbetar under hela evenemanget. Vårt mål är att Eurovision ska bli en folkfest och att alla som besöker Malmö ska känna sig trygga och kunna ägna sig åt att ha roligt.
Du kan bidra genom
- The power of hello - Var uppmärksam och möt besökare med ett hej.
- Ha god kännedom om och följa informationen i volontärshandboken.
- Dela på sociala medier med eftertanke.
Sidan senast uppdaterad: